Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μήπως εσήμανε η δωδεκάτη ώρα στα Εθνικά Θέματα;


Πόσο ανησυχητικό ειναι , παραμονές του Πάσχα, επτά (7) τέως Α/ΓΕΝ να απευθύνονται με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό για τα Εθνικά θέματα (ώρα πιό κάτω);
Πόσο πρέπει να ανησυχούμε οταν επτά βαθείς γνώστες ολων των παραμέτρων του ελληνικού αμυντικού προβλήματος, προερχόμενοι ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ (μιας και καταντήσαμε να ομιλούμε για «πολιτικό φάσμα» στις Ενοπλες Δυνάμεις…) επισημαίνουν οτι η χώρα είναι στα πρόθυρα της αμυντικής καταρρεύσεως ;
.
Αμυντική κατάρρευση ΟΧΙ γιατί ηττηθήκαμε στο πεδίο της μάχης, οχι γιατί υστερούν οι Ενοπλες Δυνάμεις μας  αλλά γιατί αφήσαμε τραπεζίτες και τοκογλύφους να εχουν λόγο για τα ιερά και τα οσια του Εθνους, γιατί η ψυχολογία ενός ολόκληρου Εθνους εχει αγγίξει το απόλυτο μηδέν και γιατί σε πολύ λίγο δεν θα πετά αεροσκάφος ελλείψη καυσίμων, δεν θα κινείται πλοίο ελλείψη πιστώσεων και κυρίως γιατί οι «ταγοί» υβρίζουν και  ευτελίζουν τους Ακρίτες μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
Προσωπικώς αισθάνθηκα δέος οταν αντίκρυσα πρώτη – πρώτη στο κείμενο την υπογραφή του «Λεωνίδα » οπως λέγαμε τον Ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο. Για πολλούς λόγους, οταν ανησυχεί ο Λεωνίδας, ανησυχώ  πολύ, ισως γιατί ο Αρχηγός δεν είναι μεταξύ των κινδυνολογούντων και των διαρκώς και αναιτίως ανησυχούντων.
Οταν ως Αρχηγός της ΕΥΠ περίμενε εξω απο το γραφείο του θλιβερού πρωθυπουργού των Υμίων ,με τους χάρτες και τα σήματα υπό μάλης ενώ συνεσκέπτοντο οι μή δυνάμενοι να σκεφθούν «εκσυγχρονιστές»,  η «ανώτατη πολιτειακή ηγεσία» , η μπούρδα αυτή της μεταπολιτεύσεως δεν τον πήρε στα σοβαρά. Το μεταπολιτευτικό οργιο καταδεφίσεως θεσμών, δομών και της ιδιας της υποστάσεως της Πολιτείας δεν αφηνε περιθώρια να ακουσθεί η φωνή των Ειδικών Υπηρεσιών, του αυτονόητου συμβούλου της πολιτικής ηγεσίας κάθε ευνομούμενου Κράτους σε καιρό κρίσεως.
Η αριστερή μπουρδολογία περί «ΚΥΠ», «ασφαλιτών», η ταύτιση του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας με «αντιλαικούς  μηχανισμούς» και αλλα εμφυλιοπολεμικά δηλητηρίασαν την λειτουργία των θεσμών, υπονόμευσαν την Κρατική συνοχή και εκχώρησαν τις λειτουργίες του Κράτους σε «δημοκρατικές  διαδικασίες», οπως η περιφορά του ΥΠΕΞ στο κανάλι της διαπλοκής διαρκούσης της πολεμικής κρίσεως η … η live περιγραφή των κινήσεων του Στόλου απο το στρατηγείο του εθνομηδενισμού στο Φάληρο.
Τα αποτελέσματα γνωστά, η πορεία της Χώρας απο τότε εως σήμερα επίσης.
Τώρα ο Λεωνίδας και οι αλλοι Αρχηγοί κρούουν το «σφυριχτράκι» οπως λέγαμε στο Ναυτικό : «Συναγερμός Α/Α», «Αγημα», «Εις τάξιν απάρσεως, στερέωσις υλικού»… Ακούει κανείς ;
Ακούει κανείς οτι οι «αβανταδόρικες» περικοπές στις αμυντικές πιστώσεις για «ξεκάρφωμα» και προστασία της παρασιτικής σπατάλης, η συνεχής απαξίωση των στελεχών και της αποστολής των ΕΔ απο δήθεν «παραγωγικούς» μηδενικής αποδόσεως πολυτελώς διαβιούντες πολιτικούς, ο παραγκωνισμός της Αμυντικής Ισχύος ως διαπραγματευτικού «ατού» στις διεθνείς σχέσεις της χώρας  οδηγούν  σε μή αναστρέψιμες απώλειες στα εθνικά θέματα ;
Ακούει κανείς οτι οι Τούρκοι συμφώνησαν με την Sikorsky για την συμπαραγωγή 109 μεταγωγικών ελικοπτέρων Τ-70 ; Οι Τούρκοι που διαθέτουν ηδη ικανότητα αερομεταφοράς με ελικόπτερα ενός πλήρως εξοπλισμένου τάγματος σε νησί της επιλογής τους…
Ακούει κανείς οτι οι Τούρκοι με αμυντικά προγράμματα σε εξέλιξη απο το διάστημα (δορυφόρος Gokturk…) εως εγχώρια κατασκευαζόμενα αρματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα, κορβέττες και βαλλιστικά βλήματα, stealth αεροσκάφη F-35 και ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (UAV και UCAV) γίνονται κάθε ημέρα προκλητικότεροι και διεκδικητικότεροι σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο ;
Parsifal

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ…,
που αναμένεται να οριστεί σύντομα, θα EΠΙΚΟΥΡΗΣΕΙ… την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα ζητήματα αξιοποίησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου και των στρατοπέδων που πλέον δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Τούτο προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα ανήμερα του Πάσχα το Α’ ΚΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας στον Χορτιάτη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα και στη συνέχεια την 181 ΜΚΒ ΧΩΚ στο Πανόραμα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.
Ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης των στρατοπέδων και με αφορμή την πρόσφατη παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι “η παραχώρηση της χρήσης του στρατοπέδου Παύλου Μελά ήταν μία παλαιά προγραμματική δέσμευση της Πολιτείας και της σημερινής Κυβέρνησης. Χαίρομαι γιατί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, δώσαμε μία λύση με την παραχώρηση της χρήσης για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ δράσεις και αν αναπτυχθούν οποιεσδήποτε ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ… δραστηριότητες, αυτές θα είναι προς όφελος και του ελληνικού Δημοσίου. Κυρίως όμως, το κοινωνικό όφελος θα είναι πολύ μεγάλο, όχι μόνο για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα που αποκτά έτσι έναν νέο χώρο αναφοράς, ένα μητροπολιτικό πάρκο… που μπορεί να οργανωθεί και να λειτουργήσει υποδειγματικά”.
Αναφορικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα λοιπά στρατόπεδα, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι “όλα τα στρατόπεδα τα έχουμε ταξινομήσει σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: αυτά που είναι ενεργά στρατόπεδα και τα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά που είναι μέσα στον αστικό ιστό και τα ζητούν οι Δήμοι για ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, κοινωφελείς ή ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ… χρήσεις -και εκεί θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε- και η τρίτη κατηγορία είναι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Αναμένουμε να οριστεί ο διεθνής σύμβουλος ο οποίος θα μας υποστηρίξει στην δράση αυτή. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν τις υποδομές που χρειάζονται, οι τοπικές κοινωνίες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει αυτά που πρέπει να πάρει για κοινωνικές χρήσεις και ταυτόχρονα το ελληνικό Δημόσιο αξιοποιεί την τεράστια περιουσία που έχει”…
από ireporter
προσφατα δημοσιευματα κανουν επισης λογο για κλεισιμο ελληνικων στρατοπέδων και μετατροπη τους σε χωρους υποδοχης λαθρομεταναστων…
δεν παει μακρια η Ελλαδα οπως την ξεραμε με αυτους…

Επιστολή 7 Α/ΓΕΝ προς Γ.Παπανδρέου

 


Την αγωνία για το χαμηλό επίπεδο αμυντικής ισχύος της χώρας λόγω των μειώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στις αμυντικές δαπάνες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες και πολιτικοί αντιλαμβάνονται την εθνική ασφάλεια και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν με επιστολή η οποία απευθύνεται στο Έλληνα πρωθυπουργό, επτά πρώην Αρχηγοί του ΓΕΝ και Αρχηγοί Στολου.
Πρόκειται για την “ιστορική ηγεσία” του Πολεμικού Ναυτικου, για ανώτατους αξιωματικούς που υπηρέτησαν επι διαφόρων κυβερνήσεων και τα όσα αναφέρουν είναι πραγματικά ιδιαίτερης σημασίας. Πρόκειται για τους:
Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΈΝ
Ναύαρχος ε.α. Ηρακλής Δρίκος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Iδού ολόκληρη η επιστολή
Αθήνα 14 Απριλίου 2011
Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριον Γεώργιο Παπανδρέου
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Αφορμή λαμβάνοντες από την παρούσα δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία για την Πατρίδα μας, επιθυμούμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας να σας υποβάλλουμε ορισμένες σκέψεις, που μας απασχολούν σχετικά με την Άμυνα της χώρας.
Εν πρώτοις έχουμε πλήρη συναίσθηση του ότι συνεπεία κακής διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων επί σειράν ετών, αντιμετωπίζουμε σήμερον πολλαπλά σοβαρά εσωτερικά προβλήματα με προεξάρχον εκείνο της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Αντιλαμβανόμεθα επίσης ότι εδώ που φτάσαμε επιβάλλονται, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, οικονομίες και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Τα προβλήματα αυτά θέλουμε να ελπίζουμε ότι αφού, έστω και αργά, τα συνειδητοποιήσαμε, θα μπορέσουμε με τα κατάλληλα μέτρα από την ηγεσία του τόπου και τις ανάλογες θυσίες, στις οποίες δυστυχώς εκ των πραγμάτων υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, να τα ξεπεράσουμε και σε κάποιο χρόνο η ζωή να επονεύρει την ηρεμία της.
Όμως, κύριε Πρόεδρε, παράλληλα με την κατάσταση αυτή, η οποία εξ αντικειμένου αποτελεί εθνική αδυναμία, αντιμετωπίζουμε και χρόνιες σοβαρές εξωτερικές απειλές σχετικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σε τελική ανάλυση με αυτήν ταύτη την εθνική ακεραιότητα της πατρίδος μας.
Η αντιμετώπιση των απειλών αυτών, κατά τον κοινόν νουν, αυτονόητα επιβάλλει την διατήρηση καταλλήλου Αμυντικής Ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών, της απαραίτητης για τους χειρισμούς μας αξιόπιστης αποτροπής και τέλος, εάν παραστεί ανάγκη, της αποτελεσματικής άμυνας. Eπ’ αυτού μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παράγοντες της κοινωνίας μας, ακόμη και πολιτικοί, μέσα στο βαρύ κλίμα της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας, ο καθείς με τον δικό του τρόπο και για τους δικούς του λόγους, λειτουργούν κατά τρόπο απαξιωτικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι παράγοντες αυτοί κυρίως δημαγωγούν σχετικά με τις απαιτούμενες δαπάνες για τις επιχειρησιακές ανάγκες και την ανάπτυξη των Ε.Δ. και παράλληλα αμφισβητούν το παραγωγικό έργο των Ε.Δ., το οποίο επιπολαίως αξιολογούν με μόνο κριτήριο το οικονομικό στοιχείο, παραβλέποντες εκείνα της ασφαλείας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδος μας, η εξασφάλιση των οποίων αποτελεί για τους γνωρίζοντες το κύριο παραγωγικό έργο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίες το επιτελούν με αυτοθυσία.
Υποσκάπτουν έτσι οι «κύριοι» αυτοί μεταξύ άλλων και το ηθικό του στρατεύματος, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος. Στο προκείμενο απαιτείται όλως ιδιαιτέρα προσοχή. Εάν αφήσουμε την οικονομικοκοινωνική κρίση, την δημαγωγία και τους επιπόλαιους να μας παρασύρουν στο να χαλαρώσουμε σε ότι αφορά την αμυντική μας ικανότητα και συνεπεία αυτού σε δεδομένη στιγμή υποστούμε απώλειες στα εθνικά μας θέματα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι απώλειες αυτές δεν αποκαθίστανται, όπως ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί με την οικονομία και την κοινωνική μας ευταξία.
Φρονούμε κατόπιν αυτών ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επιβάλλεται με κάθε θυσία να διατηρηθούν ακμαίες στο πρέπον επίπεδο ισχύος από κάθε άποψη.

Οι όποιες αποφάσεις περιστολής δαπανών περί την Άμυνα θα πρέπει να έχουν βασανισθεί με σύνεση και εις βάθος σχετικά με το τι αυτές συνεπάγονται. Προχειρότης περί το ζήτημα αυτό δεν συγχωρείται, δεδομένου του μεγέθους των συνεπεία αυτής αρνητικών επιπτώσεων για το μέλλον του Έθνους. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο ισχυρός πράττει κατά την ισχύ του και ο ανίσχυρος ότι του υπαγορεύει η αδυναμία του.
Ο ελληνικός λαός διαχρονικά, χωρίς να είναι πλούσιος, προσέφερε πάντα για την πατρίδα αγόγγυστα το υστέρημα του και χωρίς δισταγμούς ακόμη και τη ζωή του, όπου θεωρούσε ότι επιβάλλεται. Δεν νομίζουμε συνεπώς ότι στην παρούσα συγκυρία θα δυστροπήσει να προσφέρει οικονομικά αυτά που χρειάζονται για την Εθνική Άμυνα. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται και προσβλέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις του.
Κύριε Πρόεδρε.
Σεις γνωρίζετε, καλύτερον παντός άλλου, τα δεδομένα των εξωτερικών απειλών, που μας απασχολούν και ιδιαίτερα της απειλής εξ ανατολών, που αποτελεί την κυρία τοιαύτη και εκ των πραγμάτων φαίνεται να έχει μακρύ χρόνο αβεβαιότητος και επικινδύνων ενδεχομένων. Εάν η απειλή αυτή αμφισβητήσει κάποια στιγμή, βάσει στοιχείων, το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η σύγκρουσης θα καταστεί αναπόφευκτος και τότε για το κόστος, που θα κληθούμε να πληρώσουμε, ούτε καν σκέψη δεν θα μπορεί να γίνεται για σύγκριση με ότι σήμερον μας κοστίζει το να διατηρήσουμε την αποτρεπτική Εθνική Άμυνα, που απαιτείται.
Με ιδιαίτερη τιμή
Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΈΝ
Ναύαρχος ε.α. Ηρακλής Δρίκος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 





.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου