Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σπήλαιο Διρού - Το ομορφότερο λιμναίο σπήλαιο



Το Σπήλαιο Διρού (σπήλαιο Βλυχάδας) βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, στον Ορμο του Διρού. Θεωρείται το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο του κόσμου

Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα!

Το σπηλαίο άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες που σήμερα βρίσκονται κάτω από το νερό σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν πολύ χαμηλότερα από το σημερινό της επίπεδο. Έχουν βρεθεί σταλακτίτες σε βάθος 71 μέτρων. Το νερό μέσα είναι υφάλμυρο και έχει μεγάλη σκληρότητα. Η θερμοκρασία του είναι περίπου 14 C, ενώ του αέρα κυμαίνεται από 16 έως 19 C.

Η ξενάγηση γίνεται με βάρκα ενώ υπάρχει και ένα τμήμα του σπηλαίου όπου ο επισκέπτης είναι πεζός.

Λίγο μετά την Αρεόπολη θα δείτε ταμπέλες που σας καθοδηγούν προς την περιοχή του σπηλαίου. Η τοποθεσία είναι ένας καταπληκτικός ήσυχος κόλπος με πεντακάθαρα νερά όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.
Ώρες λειτουργίας 
ΟΚΤΩΒ.- ΜΑΪΟ 08:30'-15:00' 
ΙΟΥΝ. - ΣΕΠΤ.08:30'-17:30'

Τιμή εισιτηρίου (ευρώ)    
7,00 € Παιδιά από 3 ετών και άνω
7,00 € Πολύτεκνοι & Κ.Α.Π.Η.
12,00 € Μεμονωμένοι επισκέπτες

Διάρκεια επίσκεψης 25' λεπτά με βάρκα & 10' με τα πόδια

Μέσος χρόνος αναμονής 15' λεπτά

Μήκος τουριστικής διαδρομής    1,5 χλμ. (1.200 μ. λιμναία & 300 χερσαία)

Τηλέφωνο 2733052222-3, Φαξ 2733054263

1 σχόλιο:

  1. Όσο όμορφο και ξεχωριστό είναι το 3ο παγκοσμίως σπήλαιο τόσο ανοργάνωτοι αντιεπαγγελματίες και αντιτουρίστες είναι οι υπάλληλοι-εργαζόμενοι-δημόσιοι της εταιρίας Ελληνικά τουριστικά ακίνητα αε που έχει αναλάβει την εκμετάλευση του!!!Δεν είναι τα 12 ευρά μόνο αλλά η αγγαρεία που κάνουν οι εν λόγω κύριοι.Ουδείς γνωρίζει εκτός από τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΟΥ ΊΔΡΩΣΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ άλλη γλώσσα,εκτός αν έχει πιεί κανα ούζο παραπάνω!Εκείνοι οι βακάρηδες δεν έχουν ένα χαρτί κουζίνας μια εφημερίδα τελος πάντων να σκουπίζουν τα γεμάτα νερό καθίσματα?? Αν πάτε πάρτε μαζί σας μια!!Επίσης αν είστε κάτω απο 7 άτομα πχ 3 θα πρέπει να συμπληρώσετε 7 δηλ.θα περιμένετε μέχρι να έρθει κάποιος άλλος επισκέπτης!!Το ίδιο θα συμβεί αν είστε 10.Μετά το τέλος της πλωτής περιήγησης γεμάτης ευγένεια πχ κατω τα κεφάλια σας και πλούσιας ξενάγησης ,σας αφήνουν στο χερσαίο τμήμα μόνους σας να βγείτε ,καμιά 350 μέτρα χωρίς να υπάρχει κάποιος σε περίπτωση ανάγκης!!!Βγαίνοντας η φωτογράφος σας λέει 5 ευρά μια φώτο και αν δυσανασχετήσετε θα σας πει 8 κάνει στα μπουζούκια!Η διαδρομή στο σπήλαιο είναι 1,5κμ από το 1960 ενώ έχουν ανακαλυφθεί 50 κμ ακόμα ΓΙΑΤΙ?????ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΚΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ,ΝΥΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΩΝ ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή