Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πρωθυπουργός μόνος ψάχνει

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη παύλα μεταγραφή του Γιώργου Παπανδρέου; Μα φυσικά η Τίνα Μπιρμπίλη. Μια κάζουαλ πολιτικός με ασημένια αθλητικά παπούτσια και λαμέ νομοσχέδια για να φωσφορίζουν στο σκοτάδι και να τα αποφεύγεις.
Πού γνώρισε τη Μπιρμπίλη ο πρωθυπουργός, που τότε δεν ήταν πρωθυπουργός αλλά ήξερε ότι θα γίνει; Διαφορετικά γιατί συναντήθηκε και πήρε οδηγίες από το Στρος Καν; Γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο. Εκεί που η τεστοστερόνη χτυπάει κόκκινο, η αδρεναλίνη γίνεται ορμητικό ποτάμι και ο ιδρώτας μουσκεύει τις πετσέτες στο λαιμό.
Την πρόσεξε στους κοιλιακούς, τον εντυπωσίασαν τα πους - απς της και στον κυλιόμενο διάδρομο θαύμασε το οικολογικό της μυαλό. Διότι πάνω από όλα η Μπιρμπίλη είναι οικολόγος. Το ίδιο και ο Παπανδρέου. Εχουν πρασινίσει από το κακό τους όλοι οι Ελληνες. Εξ αιτίας του. Ετσι μεταξύ διαδρόμου και πάγκου η Μπιρμπίλη έγινε υπουργός. Αυτές τις ημέρες υπάρχουν έντονες πιέσεις για ανασχηματισμό, είναι σχεδόν μονόδρομος. Τα έβαλε κάτω ο Γιώργος, τι να πετάξει, τι να αλλάξει, όλα για πέταμα είναι. Πόσες αλλαξοϋπουργιές να κάνει. Αρα, η μόνη λύση είναι το γυμναστήριο. Εβαλε τα σινιέ αθλητικά και μπήκε στο γυμναστήριο του «Χίλτον». Ε, ναι. Εκεί πηγαίνουν οι σωστοί σοσιαλιστές. Εχετε δει πολιτικό να αθλείται σε συνοικιακό γυμναστήριο; Οχι βέβαια.
Θέλει και ο σοσιαλισμός το λούσο του. Κοπανήθηκε, χτυπήθηκε, ίδρωσε και έκοψε κίνηση. Τι διάολο. Τόσοι γυμνάζονταν δίπλα του. Ενας τουλάχιστον θα έκανε για υπουργός. Για υφυπουργός έστω. Να μπορεί να πει δυο κουβέντες μαζί του όταν πήξει με τα πολιτικά. Εις αναμονή λοιπόν. Να δούμε ποιοι καλογυμνασμένοι με καλές επικύψεις θα μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου