Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ελα να δεις τον τόπο μας!

Ας είμαι καλός αυτή τη φορά με τον κ. Γερουλάνο. Ε, ναι. Κάνει τα πάντα για να φέρει τουρίστες στην Ελλάδα. Μόνο που η Ελλάδα αν ήταν ζώον, θα ήταν πάντα. Αργοκίνητη. Τα ζα μου αργά. Ο τουρισμός για τον Ελληνα είναι τσάμπα χρήμα. Ερχονται «ηλίθιοι» τουρίστες, δώσε τους σάπια, κορόιδεψέ τους κ.λπ. κ.λπ. Όχι για όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Σε πολλούς από αυτούς.
Όταν βλέπει το κράτος ότι αυτές τις υπηρεσίες θέλουν να προσφέρουν, κάνει τα πάντα για να εναρμονιστεί με τις προσφορές των τουριστικών παραγόντων. Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες. Νοικιάζουν γουρούνες οι τουρίστες. Τι κάνει ο δήμος; Μετά από κάθε στροφή συντηρεί μια λακκούβα. Τυφλή και τεράστια. Τινάζεται στον αέρα η γουρούνα, για δευτερόλεπτα γίνεται τραμπολίνο και στη συνέχεια οι τουρίστες πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο.
Εγγλέζοι ασθενείς, Γερμανοί ασθενείς, Κροάτες ασθενείς, ασθενείς έχουμε, νοσοκομεία δεν έχουμε. Σαν αποθήκη μουσείου είναι. Σπασμένα πόδια από ’δω, σπασμένα πόδια από ’κει, ακίνητοι αυτοί κάνουν τα ακρωτηριασμένα αγάλματα περιμένοντας τον πανδαμάτορα χρόνο. Γιατρός; Μην ακούω μαλακίες. Στα ξενοδοχεία ενέσκηψε η νόσος «λεγεωνάρια» πάρα πολύ επικίνδυνη και έχει να κάνει με το μολυσμένο νερό. Νερά έχουμε. Πολλά. Ο τέως νομάρχης όμως έχει αδελφό με βυτία ύδρευσης. Αρα, τρεχούμενο καθαρό δεν υπάρχει. Αντιθέτως, υπάρχει τρεχούμενο σκατό.
Διακλαδώνονται οι σωλήνες ύδρευσης με τους σωλήνες αποχέτευσης και βλέπεις το σκατό σου χρωμοσαμπουάν με χαμηλό Ph. Πού αλλού θα τα ζήσει αυτά ο τουρίστας. Ασε που στο λιμάνι αν περπατήσει και σε απορροφήσει η θέα των σκουπιδιών, μπορεί να γκρεμοτσακιστείς στο σπασμένο οδόστρωμα και να κάνεις γούβα στο νεκροταφείο πλοίων μέσα στο λιμάνι. Κύριε Γερουλάνε, χάνετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου