Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ξεσηκωμός μέσω Facebook: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα – Λογόκριναν τη σελίδα αλλά επανήλθε δριμύτερη!


Μετά την πλάκα που μας κάνουν οι “Ισπανοί Αγανακτισμένοι” με το σύνθημα “Ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Έλληνες” μια νέα ελληνική ακτιβιστική ομάδα, υπό την επωνυμία αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, καλεί μέσω του Facebook, σε ειρηνική διαδήλωση αύριο το απόγευμα, Τετάρτη 25 Μαΐου, από τις 6 έως τις 11:30 το βράδυ.
H έμπνευση για την 25-Μ έρχεται από την 15-Μ της Ισπανίας με την εξής ανακοίνωση:

Η λέξη ´Αγανακτισμένοι´ δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας»
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  protest-puerta-del-sol.jpg Εμφανίσεις:  7 Μέγεθος:  78,8 KB 

«Όπως αναγράφεται στην αντίστοιχη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης,το “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ” το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.»

Στη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 8.139 άτομα μπορεί να παραστούν, μπορεί να παραστούν 3,302 άτομα ενώ δεν έχουν απαντήσει ακόμα 167.120 άτομα.

Ανάλογες κινήσεις έχουν προγραμματίσει και στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη η ομάδα έχει τον τίτλο “Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο”, και στην Πάτρα “Patras Greek Revolution”.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα σε μία σπάνια επίδειξη λογοκρισίας το facebook μόλις διέγραψε τη σελίδα με το αυριανό event-κάλεσμα του κινήματος “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα”. Ακολούθησε πανικός αυτή τη στιγμή στο facebook με υβριστικά σχόλια χρηστών ενάντια στη λογοκρισία !

Η σελίδα όμως επανήλθε δριμύτερη από άλλους ιδρυτές και ήδη λίγο πριν τα μεσάνυχτα αριθμεί 5,313 άτομα με ακόμη 81,602 εν αναμονή ενώ η σελίδα Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο αριθμεί ήδη 13,645 άτομα και 104,745 εν αναμονή.


www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου