Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πέφτει στο τραπέζι και η πρόταση για Κωστή Στεφανόπουλο

photoΟ Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος εκλέχθηκε πρώτη φορά πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας το 1995 και επανεκλέχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2000.
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1926.
Ο Στεφανόπουλος είναι δικηγόρος. Αποφοίτησε από τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με την οποία συνδέθηκε αρκετά κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία.
Το 1964 ο Στεφανόπουλος εκλέχθηκε μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου με την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση. Δέκα χρόνια μετά έγινε μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και εκλέχθηκε στην κεντρική επιτροπή του. Του ανατέθηκε επίσης ο ρόλος του εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Το 1985 ο Στεφανόπουλος έφυγε από τη ΝΔ και έγινε ένας από τους ιδρυτές του κόμματος της Δημοκρατικής Ανανέωσης (ΔΗΑΝΑ). Το 1994 διαλύθηκε η ΔΗΑΝΑ και αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολιτική μετά την αποτυχία του κόμματος να κερδίσει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τον Μάρτιο του 1995 ο Στεφανόπουλος εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος. Προτάθηκε από το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης και υποστηρίχθηκε από το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα). Τον Φεβρουάριο του 2000 το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον επανεξέλεξε. Η υποψηφιότητα του υποστηρίχθηκε από τα δύο κύρια πολιτικά κόμματα της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Στεφανόπουλος διατέλεσε Υπουργός Εμπορίου (1974), Υπουργός Εσωτερικών (1974-1976), Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1976-1977) και Υπουργός Προεδρίας (1977-1981).
Να προσθέσω μόνο ένα γεγονός ότι είναι ο μόνος πρόεδρος κόμματος (ΔΗΑΝΑ) που επέστρεψε χρήματα που εδόθησαν στο κόμμα του για την προεκλογική περίοδο τότε!Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν και πολλοί μέσα απο το ΠΑΣΟΚ έχουν αντιδράσεις σχετικά με την πρόταση του πρωθυπουργού.Είδομεν τι μέλλει γεννέσθαι.

1 σχόλιο:

  1. Λαγός του Γιώργου Παπανδρέου ή του εαυτού του; Κάτι από τα δυο σίγουρα συμβαίνει. Το όνομα που θα πέσει από τώρα στο τραπέζι από πολιτικό αρχηγό για την θέση του πρωθυπουργού θα καεί πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση. Ο Καρατζαφέρης ζήτησε κυβέρνηση 2 χρόνων με... πρωθυπουργό τον Κ. Στεφανόπουλο. Το είπε επίτηδες λόγω των προβλημάτων υγείας που έχει, ή θέλησε να το κάψει από τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή