Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παραλύει και πάλι η Ελλάδα - Όλοι στο σύνταγμα !!!

Απεργιακό διήμερο αύριο και την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, με αφορμή τη συζήτηση και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, υπό τις ιαχές των αγανακτισμένων που οργανώνουν σειρά δράσεων, πλαισιώνοντας τις γενικές απεργίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.
Νοσοκομεία, δημόσιο, τράπεζες και συγκοινωνίες θα παραλύσουν, ενώ η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζεται για αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία για το Σύνταγμα.
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το πρωί και το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή.
Και τις δύο ημέρες, το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκεντρώσεις στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και αύριο στις 7 το απόγευμα στους στύλους του Ολυμπίου Διός.
ΥΓΕΙΑ: Κατά τις ημέρες της απεργίας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων, οι υπηρεσίες Πρόνοιας, οι γιατροί του Πειραιά και οι οδοντίατροι, όπως αποφάσισαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό κι έτσι δε θα εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας Αεροδρόμιο.
Η πρωτεύουσα θα μείνει και τις δύο ημέρες χωρίς τρόλεϊ και μπλε λεωφορεία με εξαίρεση τα 200 λεωφορεία
που θα εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics και τους συνοδούς τους.
Διαφωνία υπάρχει στους κόλπους των εργαζόμενων σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, όπου η γενική κατεύθυνση είναι να συμμετάσχουν κι εκείνοι στην απεργία, αλλά υπάρχουν φωνές που αντιπροτείνουν να γίνουν στάσεις εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κινητοποίησης.
Προβλήματα θα υπάρχουν και στις πτήσεις, αφού οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, ενώ τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια παρά το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν αποφάσισε συμμετοχή στη 48ωρη απεργία. Και αυτό γιατί πολλές πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα απεργήσουν και συγκεκριμένα, οι ΠΕΜΕΝ - Στέφενσον (μηχανικοί), ΠΕΗΗΕΝ (ηλεκτρολόγοι - ηλεκτρονικοί των πλοίων) και η ΠΕΝΕΝ (ναυτικοί).
ΟΤΑ: Στη 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι είχαν γνωστοποιήσει ότι προγραμματίζουν και κατάληψη των ΧΥΤΑ της Φυλής και της Μαυροράχης για σήμερα, όπως επίσης και κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας, από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Οι σύλλογοι - μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ οργανώνουν επίσης μαζική μηχανοκίνητη κάθοδο των εργαζομένων στην περικύκλωση της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου