Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εξαρση κλοπών νομιμοποιητικών εγγράφων μεταναστών από δημόσιες υπηρεσίες

Σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχεται ο αριθμός των κλαπέντων και απολεσθέντων νομιμοποιητικών εγγράφων μεταναστών από τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών σε Περιφέρειες και Δήμους από την 1.1.2006, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του Ν. 3386/05 για την «Είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια».

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο της υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρας Τζάκρη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και Αδωνι Γεωργιάδη, μέχρι και σήμερα, ο αριθμός των κλαπέντων-απωλεσθέντων εγγράφων ανέρχεται σε:

-25.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με πλήρη δικαιολογητικά (Τύπου Α΄)

- 11.711 έντυπα βεβαιώσεων υποβολής αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση αδειών διαμονής με ελλιπή δικαιολογητικά (Τύπου Β΄)

- 29.959 έντυπα αδειών διαμονής ενιαίου τύπου (βινιέτες)

- 2.880 έντυπα δελτίων διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της ΕΕ

- 2.719 έντυπα δελτίων μόνιμης διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της ΕΕ.

Όπως διευκρινίζει η υφυπουργός, στην πλειονότητα των περιπτώσεων για τις οποίες έχει διαπιστωθεί απώλεια εντύπων, «παρατηρείται απροθυμία των Δημάρχων σε ενέργειες για την διοικητική διερεύνηση των συνθηκών απώλειάς τους (ΕΔΕ) και τη διερεύνηση ύπαρξης ευθυνών, παρά τις συστάσεις του υπουργείου».

Αποτέλεσμα της απροθυμίας αυτής, εξηγεί η κ. Τζάκρη, είναι «αφενός η αδυναμία καταλογισμού ευθυνών μέσω της διοικητικής διαδικασίας και αφετέρου η αδυναμία διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών». 





πηγή : adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου