Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η Ρωσία το 2012 θα απαιτήσει από τον ΟΗΕ μέρος της Αρκτικής!!!

Η Ρωσία το 2012 θα απαιτήσει ΟΗΕ μέρος της Αρκτικής.  241247.jpegΤο επόμενο έτος, η Ρωσία θα υποβάλει στον ΟΗΕ με βάση την επιστήμη πρόταση για την επέκταση των ορίων της υφαλοκρηπίδας της Αρκτικής. Η αντίστοιχη δήλωση έκανε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σεργκέι Ιβανόφ, μιλώντας σε μια συνεδρίαση της ναυτιλιακής Collegium της ρωσικής κυβέρνησης   . 

Όπως σημείωσε ο Ιβανόφ, ξεκίνησε πρόσφατα μια δεύτερη αποστολή για την επιστημονική τεκμηρίωση των ισχυρισμών σχετικά με την ρωσική υφαλοκρηπίδα στην Αρκτική, στην κορυφογραμμές Lomonosov και Μεντελέγιεφ.
Σήμερα, το διοικητικό κέντρο της Nenets στη διοικητική περιφέρεια της Naryan-Μαρ, τα μέλη του Ναυτιλιακού Συμβουλίου υπό την προεδρία του αναπληρωτή πρωθυπουργού Σεργκέι Ιβανόφ θα συζητήσει την ανάπτυξη της ικανότητας της Αρκτικής και των μεταφορών για τη Βόρεια Θάλασσα διαδρομή . Η ατζέντα θα είναι η στρατηγική ανάπτυξης της Αρκτικής ζώνης της Ρωσίας μέχρι το 2020, καθώς και τομείς για συνεργασία με τους εταίρους να εργαστούν στην περιοχή.
Η πολιτεία προσπαθεί να αποδείξει επιστημονικά ότι η υποβρύχια κορυφογραμμή Lomonosov και Mendeleyev αποτελούν προέκταση της Σιβηρίας ηπειρωτική πλατφόρμα. Το 2001 μια παρόμοια αίτηση έχει απορριφθεί λόγω έλλειψης στοιχείων
Η Ρωσία επιθυμεί να εφαρμόσει για την επέκταση της υφαλοκρηπίδας της Αρκτικής ήδη από το 2011.Τα τελευταία χρόνια, η Αρκτική προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή των διαφόρων χωρών, ιδίως των ΗΠΑ και τον Καναδά.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία σκοπεύει να επεκτείνει την παρουσία της στην Αρκτική. Ό Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ στις αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε τη δημιουργία στην Αρκτική δύο στρατιωτικών ταξιαρχιών στην  ακτογραμμή του Μουρμάνσκ και Αρχάγγελσκ.

Πηγή: 

Pravda.Ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου