Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ποιος δεν θυμάται την ίδρυση και την πορεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας – του περιώνυμου ΕΣΥ;


Πιλότος εξάρθρωσης


Ποιος δεν θυμάται την ίδρυση και την πορεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας – του περιώνυμου ΕΣΥ; Πρώτα ως όραμα του αείμνηστου καθηγητή και υπουργού Υγείας Σπ. Δοξιάδη. Και, εν συνεχεία, ως ψηφοθηρικό επίτευγμα της πρώτης κυβέρνησης του, επίσης αείμνηστου, Ανδρέα Παπανδρέου…
Με τα Κέντρα Υγείας γεμάτα διοικητικούς, αλλά χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με την ειδική μεταχείριση των καθηγητών και πανεπιστημιακών -η οποία ειδική μεταχείριση ναρκοθέτησε την πορεία του Συστήματος- και με τις επιλογές του επιστημονικού προσωπικού, κομμένες στα μέτρα του μεγαλοϊατρικού και καθηγητικού κατεστημένου…
Τώρα -λέει το ρεπορτάζ- η κυβέρνηση αποφάσισε να υποχρεώσει το ΕΣΥ σε αναδίπλωση. Και, ήδη, ετοιμάζεται για την κατάργηση 330 μοσοκομειακών κλινικών, για τη συγχώνευση 137 νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και για τη μείωση των νοσοκομειακών κλινών κατά 4.500!..
Η συρρίκνωση αυτή του ΕΣΥ, η οποία αγγίζει την ασφυξία, δεν αποτελεί, φυσικά, «κεραυνό εν αιθρία». Ο λεγόμενος «Καλλικράτης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση απετέλεσε το πιλοτικό πρόγραμμα για όλες τις συρρικνώσεις, τις οποίες σχεδίαζε το ΠΑΣΟΚ, μόλις εξαπατήσει το λαό και το στείλει στην κυβέρνηση.
Τους 5.500 βενιζελικούς ΟΤΑ, το ΠΑΣΟΚ, δια του «Καποδίστρια», τους συρρίκνωσε σε 1.000. Και τώρα, δια του «Καλλικράτη», σε 325. Και επειδή δεν υπήρξε η δέουσα αντίδραση, η κυβέρνηση προχωρεί ακάθεκτη στην εφαρμογή του μόνο σχεδίου που διέθετε – δηλαδή στην εξάρθρωση του δημόσιου τομέα και στην επανασύσταση ενός κράτους και ενός δημοσίου τομέα κομμένου στα μέτρα όχι μόνο της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και στα μέτρα των διεθνών προστατών της!
Το ίδιο συμβαίνει και στα πανεπιστήμια και στα τεχνολογικά ιδρύματα. Μαχαίρι παντού, από τους ίδιους ανθρώπους και από το ίδιο κόμμα που έσπειρε μεν πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές σε ολόκληρη την Ελλάδα – ψηφοθηρώντας εγκληματικά, αλλά και υποβαθμίζοντας την Ανώτατη Παιδεία.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις ΔΕΚΟ: Οσες δεν εκποιηθούν και όσες δεν συγχωνευτούν και όσες δεν γίνουν υπηρεσίες των υπουργείων που έχουν την εποπτεία τους, θα κλείσουν. Όπως θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν και τα περισσότερα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Το ίδιο διαφαίνεται να ετοιμάζεται και για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς: Εκείνοι που δαπάνησαν μυθώδη ποσά για τους Συνεταιρισμούς και που επέτρεψαν (κάνοντας τα στραβά μάτια) τη διασπάθιση πολύτιμων πόρων, έρχονται τώρα να περάσουν το Συνεταιριστικό Κίνημα από ψιλή κρησάρα, προκειμένου να παραμείνει το πεδίο ελεύθερο στην ιδιωτική πρωτοβουλία!
Το ίδιο έγινε και με τα σχολειά της Στοιχειώδους και Μέσης Εκπαίδευσης. Το ίδιο μελετούν να εφαρμόσουν και με τις Εφορίες και τα Δημόσια Ταμεία. Η ίδια τύχη περιμένει και τα προνοιακά ιδρύματα.
Δεν μένει παρά να επαναλάβουν το ίδιο και με τους ναούς. Ν’ αφήσουν σε λειτουργία μόνο έναν, στην πρωτεύουσα του κάθε νομού. Μας φτάνουν 52 παπάδες!

πηγή : www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου