Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Χαστούκι στην τσέπη τους

Εκεί, είναι θαλάσσιο πάρκο. Απαγορεύεται η παραμονή, υποτίθεται, μετά τη δύση του ήλιου. Οι παράνομες έως τώρα ταβέρνες, με κάποιες πλάτες, άνοιξαν δρόμο, έφτιαξαν πάρκινγκ, έβαλαν παρκαδόρο και το χειρότερο η μια ταβέρνα έκλεισε την πρόσβαση προς την άλλη. Αν πιάσει φωτιά, θα καούν εγκλωβισμένοι.
Ο παρκαδόρος προειδοποιεί. «Μπορείτε να παρκάρετε μόνο αν φάτε στην ταβέρνα». «Μα εγώ μόνο μπάνιο θέλω να κάνω». Σε στέλνει 1 χιλιόμετρο πίσω. Τι κάνω; Δεν ξαναπάω και το λέω παντού. Τις προάλλες, στο Ηρώδειο, ακούστηκαν διαμαρτυρίες για ακριβό εισιτήριο από ΔΗΠΕΘΕ. Αμέσως κυκλοφόρησε «μην πάτε». Κάποιος έγραψε στο διαδίκτυο για απαράδεκτες τιμές και απαράδεκτη συμπεριφορά από πλευράς ιδιοκτήτη ιδιωτικής πλαζ. Κι επειδή ήταν όντως έτσι, σήμερα, χτυπάει μύγες, αύριο το κεφάλι του.
Παίρνεις τηλέφωνο σε ξενοδοχείο στις Κυκλάδες. «250 ευρώ το δίκλινο». «Συγγνώμη, σε τουριστικό φυλλάδιο της Αγγλίας σας βρήκα με 40 ευρώ». «Για τους Αγγλους, είστε Αγγλος εσείς;». «Μαλάκας είμαι». «Δυστυχώς για τους μαλάκες δεν προβλέπονται προσφορές». «Μα δεν έχετε ακούσει για την κρίση;». «Εμείς κύριε δεν έχουμε κρίση». Κυκλοφόρησε και αυτό στο διαδίκτυο, με όλα τα στοιχεία, τους βρίζουν 300 άτομα την ημέρα. Βλέπετε ο Ελληνας παραμένει ανεπιθύμητος από τους Ελληνες. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ένα νησί των Κυκλάδων, συμβαίνει παντού, ευτυχώς όχι σε όλα τα ξενοδοχεία. Εως τώρα, πλήρωνες χωρίς να ψάχνεις. Είχες ρε παιδί μου μιαν ηλίθια ανωτερότητα. Δεν κοιτούσες ποτέ τις τιμές πριν καθίσεις σ’ ένα εστιατόριο. Κορόιδευες τους ξένους τουρίστες. «Δες ρε τα λιγούρια που κοιτάνε τις τιμές».
Εσύ άφηνες και 5 ευρώ φιλοδώρημα. Τα «λιγούρια» στην καλύτερη περίπτωση άφηναν 50 λεπτά, στη χειρότερη περίμεναν τα ρέστα. 20 λεπτά. Τα έπαιρναν και έφευγαν. Γελούσες που έτρωγαν μια χωριάτικη, ενώ εσύ στα 5 πιάτα δεν άγγιζες τα 3. Τώρα, σου φαίνεται ακριβή 7 ευρώ η χωριάτικη. Κάνεις ουρές στα σουβλατζίδικα, βρίσκεις πιτσαρίες, μία και άλλη μια δώρο, η κρίση σού δίνει την ευκαιρία να χαστουκίσεις τις τσέπες όσων έβαζαν χέρι στην τσέπη σου.



ΠΗΓΗ : adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου