Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το ξίφος του Παλαιολόγου σε σπηλιά της Κορίνθου(;)

NewsIt.gr










Απίστευτο θρίλερ με αμύθητο θησαυρό! Ένα πειρατικό χειρόγραφο που έπεσε στα χέρια ενός 85χρονου ήταν η αφορμή για το "κυνήγι του χαμένου θησαυρού"

Το πειρατικό χειρόγραφο, που χρονολογείται στο 1838, αναφέρει το ακριβές σημείο που έχει θαφτεί ο αμύθητος θησαυρός αξίας 500.000.000 ευρώ!

Ο 85χρονος μίλησε για τον θησαυρό αυτό στον 71χρονο ξαδερφό του κι εκείνος με την σειρά του ζήτησε την συμβολή ενός πατρινού επιχειρηματία για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσει τις ανασκαφές. Ωστόσο ο επιχειρηματίας ξεκίνησε από μόνος του τις ανασκαφές χωρίς να ενημερώσει τον 71χρονο, ο οποίος θα κινηθεί νομικά εναντίον του.

Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιείται τεράστια ανασκαφική έρευνα σε μία σπηλιά στους Αγιους Θεοδώρους Κορινθίας, με την ελπίδα να ανασυρθεί από εκεί ο μεγαλύτερος ίσως θησαυρό που είναι κρυμμένος στον κόσμο, το ξίφος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Ο Πατρινός επιχειρηματίας ζήτησε τη βοήθεια ειδικών της Αμερικής και έπειτα της ΝΑΣΑ η οποία με ειδικά μηχανήματα και με την βοήθεια δορυφόρων κατέγραψαν την σπηλιά. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, οι πληροφορίες του χειρογράφου με τις φωτογραφίες των δορυφόρων συμφωνούσαν απόλυτα.

Σύμφωνα μάλιστα με το χειρόγραφο, περίπου στο 1700 μΧ, πειρατές έκρυψαν τον αμύθητο θησαυρό στη σπηλιά και μετά την παγίδεψαν με διάφορους τρόπους. Προς αποφυγή λοιπόν δυσάρεστων εκπλήξεων, η ομάδα των ερευνητών αποφάσισε να μην μπει από την είσοδο που φαινόταν στις ειδικές φωτογραφίες των δορυφόρων, αλλά να ανοίξει με γεωτρύπανο άλλη είσοδο.

Το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης, σύμφωνα με το Λακωνικό Τύπο, η σπηλιά βρέθηκε. Η ερευνητική ομάδα, έπειτα από τις σαφείς οδηγίες των Αμερικανών και με τη βοήθεια του γεωτρύπανου, κατάφερε να φτάσει στη στοά που οδηγεί στην πόρτα και που φράσει την σπηλιά. Συναγερμός σήμανε, όπως ήταν φυσικό, στις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες έκτοτε είναι παρούσες, παρακολουθώντας τη σημαντικότερη φάση της επιχείρησης.

Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα φτάσουν στα πρώτα αντικείμενα του θησαυρού. Με βάση μάλιστα το χειρόγραφο, το ξίφος του "μαρμαρωμένου βασιλιά" κοσμούν δύο τεράστια διαμάντια.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με δηλώσεις, του έχει ξοδέψει μέχρι τώρα 60.000 ευρώ, ποσό μικρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην περίπτωση εύρεσης του εν λόγω θησαυρού, δικαιούται εύρετρα της τάξης του 45% της αξίας του.

Το θέμα έχει τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, οι οποίο περιμένουν με αγωνία να δουν αν θα βρεθεί τελικά ο θησαυρός και φυσικά αν θα λυθεί η διένεξη μεταξύ του επιχειρηματία και του 71χρονου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου