Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

To DVD έχει μόνο δύο ή τρία χρόνια ζωής που του απομένουν...!!!

DVD έχει μόνο δύο ή τρία χρόνια που απομένουν.  44714.jpegΑργά αλλά σταθερά, DVD γίνεται μια μορφή του παρελθόντος. Οι ειδικοί λένε ότι η μορφή θα υπάρχει μόνο για αρκετά χρόνια. Οι ψηφιακές τεχνολογίες, το Διαδίκτυο και USB flash drives θα εκδιώξουν DVD από την αγορά στο εγγύς μέλλον. Hollywood εταιρείες έχουν ήδη προτιμούν να μην επενδύσουν σε μαζική παραγωγή του DVD κυκλοφορίες. DVD των πωλήσεων και της ζήτησης για το προϊόν συνεχίζουν να μειώνονται. Η εποχή της φυσικής τους μεταφορείς των πληροφοριών που πλησιάζει στο τέλος της.
Walt Disney είναι η κοπή του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για τη διανομή και τις πωλήσεις των DVD. Άλλες κινηματογραφικές εταιρίες μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Disney πολύ σύντομα. Είναι ήδη μειώσει την παραγωγή του DVD, αν και οι πωλήσεις DVD εγγυημένη προηγουμένως πολύ καλή για τα κέρδη των ταινιών που δεν αποδίδουν καλά στο box office.
Νέες σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η ψηφιακή διανομή και η νόμιμη αγορά ταινιών στο Διαδίκτυο τεθεί ένα κολοσσιαίο πίεση στην αγορά DVD στις μέρες μας.
Πέρυσι, οι πωλήσεις των DVD και Blu-ray δίσκους στα κράτη μειώθηκε κατά 20 τοις εκατό. Σύμφωνα με την NPD αναλυτές, οι πωλήσεις αυτών των δίσκων μειώθηκε κατά δέκα τοις εκατό άνω των έξι μηνών και συνεχίζουν να μειώνονται. Ο όγκος της αγοράς έπεσε από 2,6 έως $ 2,1 δισ. το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Blu-ray και HD DVD θεωρούνται σημαντικούς ανταγωνιστές DVD. Οι μορφές εξακολουθεί να συνυπάρχει, αν και οι ειδικοί λένε ότι οι δίσκοι Blu-ray θα αντικαταστήσουν τα DVD που ήδη το επόμενο έτος. Το 2012, το Blu-ray θα συγκεντρώσει 41 τοις εκατό των παγκόσμιων πωλήσεων αφήνοντας μόνο το 21 τοις εκατό με τον προκάτοχό του.
Σύμφωνα με την Ομάδα Digital Entertainment, ο αριθμός των Blu-ray players στις ΗΠΑ τα σπίτια αυξήθηκαν σε 27,5 εκατ. ευρώ το 2010, δηλαδή κατά 62 τοις εκατό έναντι του προηγούμενου έτους.
Ωστόσο, φυσικούς δίσκους ήδη αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό ανταγωνισμό - το Internet και το ψηφιακό περιεχόμενο. Δεν αποκλείεται ότι οι δίσκοι Blu-ray και DVD που σύντομα θα γίνει εμπόρευμα συλλεκτικά, όπως ακριβώς συνέβη με τους δίσκους βινυλίου. Η τελευταία ήταν η απόφαση του κόσμου για όσο χρονικό διάστημα 50 ετών. Στη Ρωσία, η παραγωγή δίσκων βινυλίου συνεχίστηκε μέχρι το 1995.
Δίσκοι βινυλίου αντικαταστάθηκαν με κασέτες, ενώ οι ταινίες αργότερα αντικαταστάθηκε με το CD. Πλαστικούς δίσκους καταστραφεί μια άλλη μορφή - ταινίες βίντεο, ή VHS. Η εποχή ΙΑΣ επεκταθεί για 12-14 χρόνια. Η εποχή του DVD, αναμένεται να είναι μικρότερη.
Η ανάπτυξη της σωματικής τους μεταφορείς άρχισε να παρακμάζει με την εφεύρεση της ευέλικτης ή δισκέτες.Ήρθαν από τη χρήση πριν από πολλά χρόνια, αν και η τελευταία ευέλικτη μεταφοράς δίσκο σταμάτησαν από τη Sony Corporation μόνο αυτό το έτος.
«Πιστεύω DVD θα σταματήσει σταδιακά την ύπαρξή του. Μπορούμε ήδη να γνωρίσει μια ταχεία ανάπτυξη των διαφόρων υπηρεσιών επιγραμμικού περιεχομένου βίντεο. Υλικούς φορείς δεν θα είναι σε θέση να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Νομίζω ότι το σχήμα θα πεθάνει σε δύο ή τρία χρόνια. Εγώ, για παράδειγμα, πάντα πίστευα ότι η Polaroid φωτογραφικές μηχανές θα πεθάνουν, αλλά δεν περίμενα ότι θα συμβεί τόσο γρήγορα. Κάνουν ακόμα ταινία για φωτογραφικές μηχανές, και τα DVD είναι πολύ πιθανό να παραχθούν, καθώς, αν και σε πολύ μικρότερες ποσότητες. Ένας δίσκος DVD θα γίνει σαν ένα είδος συλλεκτικά. Υπάρχουν ακόμα πολλοί από αυτούς που ακούν δίσκων βινυλίου. Λένε ότι ο ήχος σε ένα δίσκο βινυλίου είναι πολύ σαφέστερη. Ίσως θα υπάρξουν εκείνοι που θα λένε ότι η ποιότητα της εγγραφής DVD είναι πολύ υψηλότερο από ότι από μια μονάδα flash, "γερμανική Klimenko, ο διευθυντής του LiveInternet είπε.
Πηγή : Pravda.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου