Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ"


«Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της...
κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.αταλόγισε έλλειψη πολιτικού και θεσμικού επιπέδου στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι "η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης -για δικούς τους εσωτερικούς λόγους- ξεσπάει πάνω μας".

Ο Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη "να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι σε βάρος μας" και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε επειδή έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα. Η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, δεν το αντέχει"

FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου