Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Ξηλώνουν» και την Στατιστική Υπηρεσία!




Σας είχαμε ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική στατιστική υπηρεσία. Φαίνεται ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και η κυβέρνηση αναγκάζεται να «ξηλώσει» όλη την διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ εκτός του προέδρου της!!! Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή, που διορίζει η Βουλή, και τα μέλη της έχουν συγκεκριμένη θητεία, ενώ έχουν επιλεγεί μέσω του opengov.

Η κυβέρνηση (όπως έκανε με το γραφείο της Βουλής που παρακολουθεί την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού), με τροπολογία του Βενιζέλου λήγει πρόωρα την θητεία όλων των μελών, με μία κίνηση αμφιβόλου νομιμότητας, που ενδεχομένως ανοίγει το δρόμο για τα Papandreou statistics. Και έχει πολιτική σημασία ότι σε μία προσωπική αντιδικία του προέδρου με τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ ο Βενιζέλος επέλεξε να απολύσει όλη την ΕΛΣΤΑΤ πλην του ΚΥΣΕΑ! Ο υπουργός Οικονομικών είπε στη Βουλή ότι «δεν υπήρχε ομαλή λειτουργία» και ότι υπήρχαν κακές προσωπικές σχέσεις.

Έτσι μένει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, που προέρχεται από το ΔΝΤ, και διώχνουν τους: Νίκο Λογοθέτη (αντιπρόεδρος), Ζωή Γεωργαντά, Ανδρέα Φιλίππου, Κώστα Σκορδά, Γιώργο Συμιγιάννη.


www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου