Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Φτάνουν στην Ελλάδα Κινέζοι επιχειρηματίες























Νέα άφιξη πολυμελούς αντιπροσωπείας της Κίνας στην Ελλάδα κατά την οποία αναμένονται πέρα από την υπογραφή επιχειρηματικών συμφωνιών και συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες προς διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, θα υποδεχθεί αρχικά τον Πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας Jia Qinglin σήμερα το μεσημέρι στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο τμήμα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων που διαχειρίζεται η COSCO.
Το ΣΕΜΠΟ, όπου θα υπάρξει και ξενάγηση, επελέγη καθώς αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη επένδυση κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα ενώ πολλά από τα μέλη της αποστολής- κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τραπεζικά στελέχη και επιχειρηματίες- έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να επισκεφθούν το Λιμάνι.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, Zhong Shan θα συνυπογράψουν Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας των δύο χωρών ενώ θα ακολουθήσει και η υπογραφή έξι επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων.
Την ίδια στιγμή όμως κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη χώρα έχουν προγραμματιστεί και επιχειρηματικές συναντήσεις στελεχών ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, που έχουν ως κύριο στόχο να διερευνήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.




www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου