Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ''ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ''


«Καμία Κλινική και Κέντρο δεν καταργείται» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία εξεδόθη με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία μιλούν για...
κατάργηση του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Όπως επισημαίνεται, η διοίκηση του νοσοκομείου «με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας αποφάσισε την αναστολή - κατάργηση του ελλείμματος του Ειδικού Κέντρου προς όφελος της υγείας των μικρών ασθενών, της 'υγείας' των οικογενειακών προϋπολογισμών και της 'υγείας' των ασφαλιστικών τους Ταμείων».

Το έλλειμμα λειτουργίας -τονίζεται στην ανακοίνωση- οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο έλλειμμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ όλων των γιατρών του Κέντρου.

Οι ανάγκες των μικρών ασθενών (νεογνών και παιδιών) χρονίων και επειγόντων περιστατικών καλύπτονται ήδη από τις 14 Οκτωβρίου από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ).

Αξίζει, να σημειωθεί ότι από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, όλα τα βαριά περιστατικά αντιμετωπίζονται από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Επίσης, λόγω των αυξημένων αναγκών του Κέντρου του «Αγία Σοφία» αποφασίστηκε η ενίσχυσή του με την πρόσληψη τριών καρδιοχειρουργών.

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) μετά από εντολή του διοικητή του νοσοκομείου.



fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου