Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πορευόμαστε χωρίς Θεό



Δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι οι συνθήκες στην πατρίδα μας σε λίγο καιρό. Διότι κάθε μέρα βιώνουμε και νέες καταστάσεις. Όλα εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς. Ο λαός μας έχει απαυδήσει, καθώς διαπιστώνει καθημερινά ότι οι κρατούντες προσβάλλουν με τρόπο βάναυσο τη νοημοσύνη του. Και καθώς βεβαιώνεται – όσο κι αν θέλουν να του το κρύψουν – ότι η Ελλάδα καταρρέει και ξεπουλιέται από εκείνους, που έπρεπε να την υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια. Ο λαός δεν αντέχει πλέον τα ψεύδη και εξοργίζεται με το θράσος του πολιτικού κόσμου που μας κυβερνά, ο οποίος επιμένει ότι έχει να δείξει… “επιτεύγματα”! Η ανεργία είναι πρωτοφανής και η απόγνωση είναι μόνιμο συναίσθημα του κάθε Έλληνα.

Η πορεία προς την καταστροφή...

Όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους. Είναι αποτελέσματα μιας μεθοδευμένης εγκληματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε με πιστότητα, συνέπεια και απύθμενο θράσος επί 35 τώρα χρόνια:

Πρόσωπα άθεα και βλάσφημα κατέλαβαν θέσεις υψηλές σε καίρια Υπουργεία και δούλεψαν φανερά και μυστικά για την αποδόμηση του εθνικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού και ιδιαίτερα του Ορθοδόξου και ιστορικού μας γίγνεσθαι.

Έδιωξαν τους εκπροσώπους της Εκκλησίας από τα σχολεία, ενθάρρυναν την ανταρσία των μαθητών με τις καταλήψεις σχολείων, δυσφήμισαν το μάθημα των θρησκευτικών,
χλεύασαν και πολέμησαν την Εκκλησία του Χριστού, μυκτήρισαν τις ηθικές αξίες του Ευαγγελίου, πρόβαλαν γυμνή την ανηθικότητα γινόμενοι υπέρμαχοι και υπερασπιστές της ομοφυλοφιλίας, δηλαδή του αίσχιστου πάθους και της πιο βδελυρής αμαρτίας.

Παράλληλα απαξίωσαν το Μυστήριο του γάμου, χλεύασαν το σωτήριο θεσμό της οικογένειας. Ταυτόχρονα ροκάνισαν τον πληθυσμό της χώρας με τη νομιμοποίηση του εθνικού εγκλήματος των εκτρώσεων.

Έτσι το έθνος έχασε ζωτικούς χυμούς, η δήθεν δημοκρατία απονευρώθηκε και επικράτησε ο λεγόμενος “πολιτικός ρεαλισμός”, που αναγόρευσε την κλοπή και το σφετερισμό του δημοσίου πλούτου σε “μαγκιά” και τους δήθεν προστάτες των εργατικών συμφερόντων σε δεσπόζουσα τάξη του δημοσίου βίου. Όλοι αυτοί καταβρόχθισαν και καταλήστεψαν τους δημόσιους οικονομικούς πόρους δίχως “περίσκεψη και δίχως αιδώ”. Με όλα αυτά τα πρόσωπα που αναδύθηκαν από τον κοινωνικό βυθό, αφού εξασφάλισαν το ποινικό απυρόβλητο, έφεραν τη συμφορά, το χάος και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.

Εγκαταλείψαμε το Θεό

Ωστόσο δεν πτωχεύσαμε μόνο γι’ αυτούς τους λόγους. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η ρίζα του ολέθρου που βασανίζει τον ελληνικό λαό. Πτωχεύσαμε κυρίως και προ παντός διότι απεμπολήσαμε τον Ορθόδοξο πνευματικό μας πλούτο, ή, ορθότερα, διότι απεμπολήσαμε τον ίδιο τον Χριστό. Έτσι κυριάρχησε ένας ηθικός μηδενισμός.

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ξένες δυνάμεις εργάζονται για την υπονόμευση της Ελλάδος. Αλλά και εμείς οι ίδιοι παραδώσαμε τους εαυτούς μας σε ανάξιους, άθεους, υλιστές πολιτικούς, που νοιάζονται για τα ανόσια “δίκαια” των σοδομιστών και καθόλου για το λαό. Παραδοθήκαμε μοιραίοι και άβουλοι στους δήθεν διαμορφωτές της κοινής γνώμης, των οποίων την εξουσιαστική δύναμη δεν τολμούν ν’ αγγίξουν οι κυβερνώντες, και γι’ αυτό τα ΜΜΕ βρίζουν, συκοφαντούν, προπαγανδίζουν, λοιδορούν το πιστεύω μας, βλασφημούν τα θρησκευτικά μας σύμβολα. Αυτοί που ενημερώνουν την κοινή γνώμη ανέλαβαν και τον αφελληνισμό μας, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία μας και υμνώντας ως φιλοπρόοδο και φιλελεύθερο τον σφαγέα του έθνους μας Αγαρηνό.

Εν τω μεταξύ βλασφημούν καθημερινά με χίλιους-δυο τρόπους το όνομα του Τριαδικού Θεού, της Παναγίας, των αγίων και μαρτύρων. Και ονομάζουν ανερυθρίαστα “κατσικοκλέφτες”, όσους μας χάρισαν την ελευθερία – τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Μακρυγιάννη, τον Νικηταρά, τον Κατσώνη κ.α. – πολεμώντας τον Ασιάτη τύραννο με σημαία τον Σταυρό, και σύνθημα την ιαχή “υπέρ πίστεως και πατρίδος”.

Μόνο αν μετανοήσουμε, θα σωθούμε

Σήμερα ακούμε από τους πολιτικούς μας δηλώσεις και αντιδηλώσεις, συνεντεύξεις και αποφάσεις συμβουλίων, διακηρύξεις και πλήθος άλλα παρόμοια. Τις λέξεις όμως Θεός, Εκκλησία, Παναγία, Άγιοι δεν τις ακούμε ποτέ! Ακούσατε κάποιον πολιτικό να επικαλείται το όνομα του αγίου Θεού για βοήθεια σ’ αυτές τις τραγικές ώρες; Ενεργούμε χωρίς τον Θεό! Ή μάλλον ενεργούμε κατά του Θεού! Με τις ενέργειές μας τού φωνάζουμε τον βλάσφημο και ολέθριο λόγο: “Απόστα απ’ εμού, οδούς σου ειδέναι ού βούλομαι”, κατά τι είναι ικανός ο Θεός για να τον εμπιστευθούμε; Ποια ωφέλεια έχουμε, ώστε να Τον συναντήσουμε και να Τον παρακαλέσουμε; (βλ. Ιώβ 21:14).

Τρέχουμε σ’ Ανατολή και Δύση, σε ΔΝΤ και Κεντρικές Τράπεζες, αγνοώντας επιδεικτικά τον πλουσιόδωρο Θεό. Συζητάμε με πρόσωπα, το ποιόν των οποίων αποκαλύφθηκε πανηγυρικά στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης*, τον παντοδύναμο όμως, πάνσοφο και φιλάγαθο Θεό δεν θέλουμε να τον ακούσουμε!

“Μωροί και τυφλοί”! (Ματθ. 23:17) θα μας έλεγε ο Κύριος. Ξυπνήστε από τον αθεϊστικό σας λήθαργο. “Μετανοήσατε και επιστρέψατε”. Βεβαιωθείτε ότι “χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε” (Ιω. 15:5), δέρετε απλώς εις αέρα και βυθίζεστε ολοένα στο χάος.

Αν ακούσουμε τη φωνή Του, θα σώσουμε την Ελλάδα, που την ανέστησαν και την έβγαλαν στο χάρτη οι Πρόμαχοι του 1821. Διαφορετικά…

Νικόλαος Π. Βασιλειάδης
* Ο πρωταγωνιστής “δεν αθωώθηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος βάσει μιας τεχνικής λεπτομέρειας”!!! (The Guardian, σε άρθρο της 24.8.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου