Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Να καταργηθεί ο νόμος για την ιθαγένεια των λαθρομεταναστών



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Απόλυτη προτεραιότητα στην ατζέντα της Ν.Δ., κατέχει το θέμα της κατάργησης του αντεθνικού νόμου Ραγκούση, που προβλέπει τη χορήγηση, με διαδικασίες–εξπρές της «ελληνικής» ιθαγένειας, σε στρατιές λαθρομεταναστών.
Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσει από το νέο υπουργό Εσωτερικών που θα διαδεχθεί τον Χάρη Καστανίδη αυστηροποίηση της νομοθεσίας που διέπει την παραμονή και το καθεστώς εργασίας των αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο αυτό, της σκλήρυνσης της στάσης της απέναντι σε όσους απεργάζονται τη θρησκευτική και εθνολογική άλωση της Ελλάδος, εντάσσεται και το αίτημα που θα διατυπώσει για εφαρμογή του μέτρου των μαζικών απελάσεων.
Με την κίνησή της αυτή η Ν.Δ., θέλει ουσιαστικά να προλάβει την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από το ΛΑΟΣ, την οποία έχει ήδη προαναγγείλει ο πρόεδρός του Γιώργος Καρατζαφέρης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εύρος του κινήματος κατά του εκτρώματος Ραγκούση ξεπερνά κόμματα και πολιτικούς και περιλαμβάνει ανθρώπους από κάθε ιδεολογικό χώρο.
Από τη «Χρυσή Αυγή» μέχρι τις παρυφές του ΚΚΕ υπάρχουν αντιδράσεις κατά της α λα καρτ χορήγησης της ελληνικής υπηκοότητας.
Οι ίδιοι κύκλοι, που μόνο ξενόφοβοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τονίζουν ότι «με τη βιομηχανία ελληνοποιήσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από χώρα θα γίνουμε ένας πολυπολιτισμικός χώρος».
Σύμφωνα με το σκεπτικό που έχουν αναπτύξει και έχει βρει καθολική απήχηση στην κοινωνία η εύκολη παραχώρηση ιθαγένειας αποτελεί από μόνη της ένα κίνητρο για να εισέλθουν στη χώρα μας, εκατομμύρια αλλογενών, στα οποία στη συνέχεια θα τεκνοποιήσουν.
Οχι στην εύκολη ιθαγένεια
Το βέβαιο είναι ότι αν δεν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων το συγκεκριμένο τερατούργημα Ραγκούση που συνετάχθη από ΜΚΟ, η οποία σχετίζεται με πολιτικό σχηματισμό της αριστεράς, θα υπάρξει αλλοίωση του εκλογικού σώματος.
Ενα άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν στη Ν.Δ. είναι η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για τη χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς και εξαιρετικούς λόγους.
Οπως επισημαίνουν, τέτοια άδεια πρέπει να δίνεται μόνο σε όσους έχουν εισέλθει νόμιμα στη χώρα.
Παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατηρούσαν μιλώντας στον «Α.Τ.» ότι «πρέπει να σταματήσει να δίνεται αφειδώς η ιθαγένεια με όρους μάλιστα αυτοματισμού, σε ανθρώπους που δεν έχουν τέτοια πρόθεση και πάνω απ’ όλα δεν αισθάνονται Ελληνες!».
Και υπογράμμιζαν με νόημα «γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε στη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφανθεί για την απόδοση ή μη της υπηκοότητας σε μετανάστες;».
Είναι προφανές, συμπλήρωναν, πως «με τον ισχύοντα νόμο το ελληνικό έθνος θα εξαλειφθεί σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες! Εμείς θα σταθούμε σε αυτό που έλεγε σε ανύποπτο χρόνο ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ. “Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλη τη μιζέρια του κόσμου. Πρέπει να δεχτούμε το μέρος που μπορούμε!”».
Κι εμείς δηλαδή, οι Ελληνες έχουμε δεχτεί το μερτικό που ανήκει σε όλη την Ευρώπη! Κάνουμε λάθος;








http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου