Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σε πέντε μήνες έτοιμος ο φράχτης στον Έβρο


Το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών Φυλακίου καθώς και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών επισκέφθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, στα πλαίσια της περιοδείας σε «κομβικά» σημεία του Έβρου για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ειδικότερα, ο κ. Όθωνας πραγματοποίησε επίσκεψη στο χερσαίο κομμάτι των Ελληνοτουρκικών συνόρων, όπου αναμένεται να κατασκευαστεί ο «φράχτης» και μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι… «τις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος, ενώ το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε 5 μήνες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρξει μια καλύτερη επιχειρησιακή στόχευση, η οποία ενδεχομένως και θα ενισχυθεί με πλωτά μέσα επιτήρησης της παραποτάμιας περιοχής. Μ’ αυτούς τους τρόπους προσδοκούμε η επιτήρηση των συνόρων μας, μέσα στο 2012 να παρουσιάσει σημαντική και ουσιαστική βελτίωση».

Σχετικά με την κατασκευή νέων κέντρων φύλαξης μεταναστών ο υφυπουργός δήλωσε πως… «στην περιοχή προβλέπονται μόνο σύγχρονα κέντρα πρώτης υποδοχής παράνομων μεταναστών και δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για μακροχρόνια κράτηση μεταναστών». Ο ίδιος σημείωσε ότι… «η χώρα μας και εδικά ο Έβρος καλείται να διαχειριστεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα με πολλές διαστάσεις».

www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου