Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ένα κάρο ψέματα για να φορτωθεί με ενοχές ο λαός…


ΑΠΟ 105.000 ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΙΣ… 20.000. ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ;
Πριν από καιρό, ολοκληρώθηκε η περιβόητη απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Αμέσως μετά τη λήξη της, εμφανίστηκε στα κανάλια (και πιο συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1) ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, και «αποκάλυψε» ότι οι «μαϊμού» συνταξιούχοι (δηλαδή αυτοί που είχαν πεθάνει αλλά οι συγγενείς τους δεν δήλωσαν τον θάνατό τους και συνέχισαν να τσεπώνουν τη σύνταξη του μακαρίτη) είναι 105.000!
Πέρασε κανάς μήνας και σύμφωνα με νέα «αποκάλυψη» ο αριθμός των «μαϊμού» συνταξιούχων έπεσε στις60.000! Τώρα, με νέα «αποκάλυψη του ΙΚΑ, ο αριθμός των «μαϊμού» συνταξιούχων έπεσε ακόμα πιο πολύ, στις 20.907!
Ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι για όσους συνταξιούχους δεν προσήλθαν ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα απογραφής τους μέχρι τέλος του έτος, αλλά πλέον μόνο στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος. Μετά το τέλος του έτους, το ΙΚΑ θα διαγράψει οριστικά όσους συνταξιούχους δεν εμφανιστούν αυτοπροσώπως. Δεν αποκλείεται βέβαια, στο τέλος του έτους να μας πουν ότι… δεν υπάρχουν «μαϊμού» συνταξιούχοι! Μένει, λοιπόν, το ερώτημα: γιατί όλον αυτόν τον καιρό το ΙΚΑ ανακοίνωνε τεράστιους αριθμούς «μαϊμού» συνταξιούχων, που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα; Για λόγους εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης και για να φορτωθεί με ενοχές ο κοσμάκης, διότι τάχα για τα σημερινά χάλια της οικονομίας μας δε φταίνε οι… καταπιόνες πολιτικάντηδες, αλλά όλοι μας, μιας και «μαζί τα φάγαμε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου