Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αυξάνουν κι άλλο τα διόδια




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΟΛΙΑhttp://www.adesmeytos.gr/


Μαζικές αυξήσεις διοδίων από 5 έως 10 λεπτά για τα Ι.Χ. και τις μοτοσικλέτες θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα σε όλες τις Εθνικές οδούς και κατά 30 λεπτά στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους, στο πλαίσιο των συμβάσεων που έχουν υπογράψει με το Δημόσιο.
Το κόστος μετ’ επιστροφής της διαδρομής Αθήνα - Θεσσαλονίκη αυξάνεται κατά 0,90 ευρώ, ενώ η διαδρομή Αθήνα -Τρίπολη – Καλαμάτα θα στοιχίζει 0,60 ευρώ ακριβότερα για τους οδηγούς.
Σταθερές παραμένουν οι τιμές στους σταθμούς διοδίων κατά μήκος της καρμανιόλας Κορίνθου – Πατρών, όπου έχουν σταματήσει τα έργα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, όπως συμβαίνει άλλωστε και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης Παπανδρέου περί μείωσης των διοδίων έχουν καταρρεύσει και σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης διαπραγματεύεται με τράπεζες και κατασκευαστικές όχι για τις τιμές, αλλά για να αρχίσουν και πάλι τα έργα!
Οι αυξήσεις για τα φορτηγά κυμαίνονται από 0,1 έως 0,4 ευρώ σε κάποιους σταθμούς.

Τιμές

Ο άξονας Αθήνας – Θεσσαλονίκη χωρίζεται στα τμήματα: Αθήνα - - Τραγάνα, το οποίο εκμεταλλεύεται η Νέα Οδός και Πελασγία (Μαλιακός) - Κλειδί (Πιερία), το οποίος εκμεταλλεύεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Οι τιμές για τα Ι.Χ. στα μετωπικά διόδια αναπροσαρμόζονται ως εξής:
* Αφίδνες: από 2,05 σε 2,1 ευρώ
* Θήβας: από 2,5 σε 2,55 ευρώ
* Τραγάνας: από 2,4 σε 2,45 ευρώ
* Πελαγία: σταθερή τιμή 2,6 ευρώ
* Μοσχοχώρι: από 2,9 σε 3,0 ευρώ
* Μακρυχώρι: από 1,0 σε 1,1 ευρώ
* Πυργετός: από 2,3 σε 2,4 ευρώ
* Λεπτοκαρυά: σταθερά 3,1 ευρώ
Αυξήσεις κατά 5 λεπτά για τα Ι.Χ. επιβάλλονται και στα πλευρικά διόδια Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων, Θήβας και Τραγάνας, ενώ το κόστος διέλευσης από τους πλευρικούς σταθμούς Γυρτώνης και Μακρυχωρίου παραμένει στα 50 και 80 λεπτά.
Συνυπολογίζοντας το κόστος 2,4 ευρώ των διοδίων στα Μάλγαρα, το ταξίδι μετ’ επιστροφής στη Θεσσαλονίκη αυξάνεται από 42,5 σε 43,4 ευρώ, (+2,1%).
Το κόστος του ταξιδιού Αθήνα – Πάτρα θα επιβαρυνθεί με 10 λεπτά στα διόδια Ελευσίνας (από 3,1 σε 3,2 ευρώ), καθώς το κόστος διέλευσης στους σταθμούς από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα παραμένει σταθερό. Όμως, όσοι περάσουν το Ρίο θα πληρώσουν την αύξηση κατά 0,3 ευρώ στα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου από 12,9 σε 13,2 ευρώ. Οι άλλες τιμολογήσεις στη Γέφυρα παραμένουν αμετάβλητες.
Αντίθετα, η διαδρομή Αθήνα – Τρίπολη – Καλαμάτα – Αθήνα θα στοιχίζει 0,6 ευρώ ακριβότερα για τα Ι.Χ. από 19,4 σε 20 ευρώ (+3%). Οι τιμές αυξάνονται στους σταθμούς Νεστάνης (από 2,3 σε 2,4 ευρώ) και Σπαθοβουνίου (από 2,4 σε 2,5 ευρώ), ενώ στη Γέφυρα Μάναρη το κόστος παραμένει σταθερό στα 1,9 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου