Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δεσμώτες ευκαιρία

Αμέσως μετά την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ (4 χρόνια μετά!) ως "ύποπτου φυγής", αφού προηγουμένως είχε επιστρέψει ομαλώς στην Ελλάδα από τη Ρωσία (θυμηθείτε τον Π. Ψωμιάδη που δεν είχε κριθεί μεν προφυλακιστέος, αλλά μετά τον βρήκαν, ψάχνοντας με διεθνή φανάρια, στα Σκόπια!) το ΚΚΕ σήκωσε το λάβαρο του γερμανοδίδακτου και γερμανοτραφούς μπολσεβικισμού: Χαρακτήρισε τη Ρωσία "ιμπεριαλιστική" χώρα, επειδή είχε υποδεχθεί φιλικά τον Εφραίμ και κατόπιν τον υπερασπίστηκε. Αυτό θα πει μπολσεβικικός επαναστατικός λόγος!
Η διεθνιστική Σοβιετική Ένωση της περιόδου των μπολσεβίκων φυσικά ΔΕΝ ήταν "ιμπεριαλιστική"! Ήταν πλέρια "δημοκρατική"! Η σημερινή Ρωσία του Πούτιν και του Μεντβέντεφ είναι "ιμπεριαλιστική", επειδή υπερασπίζεται ένα διάσημο στα Βαλκάνια Νεοέλληνα κληρικό! Την ίδια άποψη περί "ιμπεριαλισμού" της σημερινής Ρωσίας έχουν και οι Αμερικανοί. Που προσπαθούν να αφαιρέσουν από αυτήν, τη συμμαχία παλιών της επαρχιών. Και αντιμετωπίζουν τους Πούτιν και Μεντβέντεφ με νεοπαγείς αντιπυραυλικές ασπίδες και με διαμαρτυρίες, αίφνης, "νοθευμένων" ψήφων. Αυτή είναι η πλήρης -θεωρητική και πρακτική- συνέπεια των φωστήρων του ΚΚΕ... Δοξάστε τους!
Πέρα, όμως, από τα αστεία του Περισσού, γεννάται σφοδρό ερώτημα αν οι παράγοντες αυτής της χώρας που προφυλάκισαν τον Εφραίμ ως, τάχα, ύποπτο φυγής 4 χρόνια μετά, φορούν ή όχι γυαλιά νυκτός. Για να βλέπουν μέσα στο πηχτό σκοτάδι που τους περιβάλλει. Λέτε ότι η χωρίς δίκη και καταδίκη φυλάκιση αυτού του δεσμώτη ευκαιρίας δεν σχετίζεται καθόλου με την πρόθεση κάποιων να ξαναβγάλουν προεκλογικώς σε πρώτο πλάνο πίστα τις τηλεφαγίες της διετίας 2007 - 09; Τόσο πολύ παίζουν ορισμένοι σ’ αυτή τη χώρα τις κουμπάρες, είτε "κομμουνιστές" είναι είτε "σοσιαλφιλελεύθεροι", ώστε να βρίσκουν τέτοια οικτρά άλλοθι; Φανταστείτε ότι, προ έτους, ο εισηγητής επί της παραπομπής των ενεργών πολιτικών κ.κ. Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου για το Βατοπέδι, εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο την κατ’ άρθρ. 86 του ισχύοντος Συντάγματος απόρριψη της παραπομπής, λέγοντας, ανεπιφύλακτα, ότι "πολύ κακώς έγινε"! Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, απέρριψε (εξίσου ανεπιφύλακτα κι αυτό!) σχετικές υποψίες κατά των κ.κ. Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Βουλγαράκη. Με ποιους, τελικά, έπαιζε τάχα τις δικές του κουμπάρες ο "κακούργος" Εφραίμ, αν υποτεθεί ότι όλοι οι παραπάνω ήσαν αμέτοχοι; Ποιος κοροϊδεύει, ποιόν, σ’ αυτή τη χώρα, υποκρινόμενος "αντικειμενικότητα" και "πνεύμα ισονομίας"; Τόση, πια, υποκρισία;
Και κάτι επί της ουσίας: Ακόμη κι αν έγιναν ανταλλαγές ολυμπιακών ακινήτων -ήδη ερειπωμένων...- με ιχθυοκαλλιέργειες και παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας ως "ανήκουσας στο Βατοπέδι", είναι αναπάντητα τρία ερωτήματα: α) Ακόμη η Βουλή περιμένει (και θα περιμένει εσαεί...) να της πει κάποιος φιλότιμος εάν το Δημόσιο υπέστη -και πόση!- "ζημία" από τις ανταλλαγές. β) Ο κ. Ι. Παπαθανασίου, ως υπουργός Οικονομίας της ΝΔ, είχε κάνει δεκτή γνώμη του ΝΣΚ με την οποία το κορυφαίο κρατικό όργανο δεχόταν αυτόβουλη επιστροφή από το Βατοπέδι των ανταλλαγέντων ακινήτων. Αλλά ακύρωσε την επιστροφή αυτή ο... διάδοχος υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ! γ) Περιέργως, μόνον ο κ. Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ έθεσε κι άλλο ερώτημα: "Αν το Βατοπέδι, ως ΝΠΔΔ, ανήκει στο Δημόσιο Τομέα, γιατί άρα γε είναι πρόβλημα όταν το Δημόσιο βγάζει κάτι από μια δημόσια τσέπη, για να το βάλει σε μιάν άλλη τσέπη, επίσης δημόσια;". Έλα ντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου