Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Συνταγή: Οματιά!!


ΥΛΙΚΑ:

Α. Χοιρινά λεπτά έντερα.
Β. Μπλιγούρι (σπασμένο σιτάρι), μπόλικες καυκαλήθρες και φρέσκα ή ξερά κρεμμυδάκια. Αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Γυρίζουμε τα.............................
έντερα από την ανάποδη με τη βοήθεια ενός λεπτού ξύλου. Τα πλένουμε καλά με νερό και με λεμόνι, τα γυρίζουμε πάλι από την καλή όψη και τα πλένουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο. Μετά τα κόβουμε σε τεμάχια των 30-40 εκατοστών. Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη γέμιση: ζεματάμε τις καυκαληθρες και τα κρεμμυδάκια σε λάδι, προσθέτουμε λίγο νερό και το μπλιγούρι που το έχουμε πρώτα βράσει ξεχωριστά (οι ποσότητες κανονίζονται ανάλογα τα έντερα: για 3μ. μήκος π.χ. βάζουμε 2 φλυτζάνια μπλιγούρι) αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η γέμιση ομοιόμορφη.
Δένουμε την άκρη του κάθε εντέρου με ένα σπάγκο και το γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός φαρδιού χωνιού ή βάζοντας στο στόμιο του ένα δαχτυλίδι από λεπτό κλαράκι ελιάς που το γυρίζουμε σαν δαχτυλίδι. Όταν γεμίσει το δένουμε στην άκρη με σπάγκο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί κυκλικά. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα κομμάτια και το ψήνουμε σε θερμοκρασία 190-200 βαθμών για 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!



http://pyrgostrifylias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου