Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αποδείξεις θα εκδίδουν οι... εκδιδόμενες!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ www.adesmeytos.gr

Τα «κόκκινα φανάρια» μπαίνουν στο φορολογικό και όχι μόνο στόχαστρο των αρμοδίων αρχών, καθώς αυτή την στιγμή το τοπίο είναι άναρχο στο συγκεκριμένο χώρο με την παράνομη πορνεία και τις σεξουαλικές μεταδιδόμενες ασθένειες να κάνουν θραύση. Το παράδοξο είναι ότι υπέρ της τάξης στον επαγγελματικό τους κλάδο τάσσονται και οι εκδιδόμενες γυναίκες που ζητούν, εν ανάγκη να μπουν ακόμη και ταμειακές μηχανές στους οίκους ανοχής και να εκδίδουν νόμιμες αποδείξεις στους πελάτες τους. Ηδη ο Δήμος Αθηναίων προωθεί με τη συναίνεση –όπως φαίνεται- της επίσημης πολιτείας αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των «σπιτιών του έρωτα» και την άσκηση του αρχαιότερου επαγγέλματος. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ανάληψη της αρμοδιότητας της έκδοσης πιστοποιητικού άσκησης του αγοραίου έρωτα από τον οικείο περιφερειάρχη και τους κατά τόπους δημάρχους της χώρας.
Σήμερα υπολογίζεται ότι τα συγκεκριμένα «καταστήματα» ξεπερνούν τα 400 στα όρια της πρώην νομαρχίας Αθηνών. Με μόνο το 20% των ιερόδουλων να είναι νόμιμες δηλαδή να πληρούν τα κριτήρια υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται. Πολλά απ’ αυτά λειτουργούν ως στούντιο «κέντρα σωματικής ευεξίας» παρότι είναι κι αυτά «ναοί» της πορνείας.
Σύμφωνα με την πρόταση του δήμου κάθε ΟΓΑ θα μπορεί να καθορίζει πόσες σχετικές άδειες λειτουργίας θα χορηγούνται στην περιφέρειά του ώστε να αποφευχθεί ο «συνωστισμός» που παρατηρείται σήμερα στις οδούς Λιοσίων και Φυλής.
Πράγματι για πρώτη φορά ζητείται –επισήμως– να μπουν πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ ρόλο θα παίζει και η ύπαρξη στην ίδια περιοχή στρατοπέδων, λιμανιών, βιομηχανικών μονάδων και εμπορικών δραστηριοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα όρια της Αθήνας μόνο επτά οίκοι ανοχής πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο ν. 2734/1999.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων εισηγήθηκε να μην δίνεται άδεια για εγκατάσταση εκδιδόμενου προσώπου σε κτίριο που έχει κηρυχθεί διατηρητέο ή παραδοσιακό. Και δεν απέχει τουλάχιστον 100 μέτρα από εκκλησίες, σχολεία, νοσοκομεία, πλατείες και παιδικές χαρές. Σε περίπτωση παράβασης των όρων λειτουργίας θα αφαιρείται για ένα διάστημα μέχρι 6 μηνών η σχετική άδεια, ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Αν για διαφόρους λόγους συντρέχουν λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας ή της ασφάλειας τότε ανακαλείται οριστικά η άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου