Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η Βουλή θα διαλυθεί ώς τη Μεγάλη Τετάρτη


Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ

Εκλογές στις 6 Μαίου, «έδειξε» ο Παντελής Καψής, ανακοινώνοντας ότι η Βουλή θα κλείσει ως τη Μεγάλη Τετάρτη, ήτοι έως τις 11 Απριλίου. Δεδομένων των εικοσιενός ημερολογιακών ημερών που απαιτούνται βάσει Συντάγματος από την προκήρυξη έως την διεξαγωγή τους, η 29η Απριλίου απομακρύνεται πλέον ως πιθανή ημερομηνία και η 6η Μαίου, «κλειδώνει» ως ενδεδειγμένη.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Λουκά Παπαδήμου «το τοπίο των εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης έχει ξεκαθαρίσει επομένως είμαστε σε θέση πια να τοποθετήσουμε τις εκλογές στις 6 Μαΐου».
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Καψής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα νομοσχέδια που μένει να ψηφιστούν έως την διάλυση της Βουλής, απάντησε χαρακτηριστικά: « Πρέπει όλα να ψηφιστούν μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή «να μην κατεβάσουμε τα μολύβια αλλά να συνεχιστεί η εργασία μας σε όλη την προεκλογική περίοδο προκειμένου να παραδώσουμε τις καλύτερες συνθήκες στην επόμενη κυβέρνηση».
Εφ’ όλης της πολιτικής ύλης ήταν ωστόσο οι ερωτήσεις που δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφορικά με την υπόθεση των προσλήψεων στα ΕΛ.ΤΑ. «κάλυψε» πλήρως τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη στην αντιπαράθεσή του με τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εποχικούς υπαλλήλους που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ενώ οι υπόλοιπες προσλήψεις θα γίνουν μετά τον Ιούνιο όπως συμβαίνει τα τελευταία 17 χρόνια.
Για το επίμαχο νομοσχέδιο των ταξί, προανήγγειλε αλλαγές, αναφέροντας: «Σε συνεννόηση με την Τρόικα θα γίνουν δύο αλλαγές για την αύξηση των αδειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και για τα τουριστικά βαν».
Για τη δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει σωστή και ολοκληρωμένη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για να προχωρήσει το ζήτημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Πηγή : http://www.adesmeytos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου