Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

"Λουκέτο" σε 26 νοσοκομεία

«Ταφόπλακα» έχει βάλει όπως φαίνεται η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Πρόσφατο χτύπημα στο ετοιμοθάνατο από καιρό ΕΣΥ» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η δήλωση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου ότι θα μπει «λουκέτο» σε 26 νοσοκομεία της χώρας από τα 132, δηλαδή στο 20%!
Πρόκειται για νοσοκομεία που θα κλείσουν, όπως ανέφερε χθες μιλώντας στο «Ράδιο 9» ο κ. Λοβέρδος τον επόμενο χρόνο λόγω… έλλειψης χρημάτων! Δήλωση που έκανε παρά τις πολλές παλιότερες δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο.
Χαρακτηριστικά, όπως είπε… «κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι από το 2013 και μετά θα είναι όλες οι υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας όρθιες, εάν δεν έρθει κάποια στιγμή η πολυπόθητη ανάπτυξη, που θα δώσει κάποια λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία με τη σειρά τους θα πληρώσουν τα νοσοκομεία. Η χώρα διαθέτει 82 νοσοκομεία, μέσα σ’ αυτά εάν υπολογίσουμε τα συνδιοικούμενα πάμε στα 132. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να μην περιορίσει τα νοσοκομεία για το 20%».
Και για να γίνει ακόμη πιο πιστευτός ο κ. Λοβέρδος συμπλήρωσε ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι εφιαλτικός για το χώρο της δημόσιας Υγείας εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, που είναι υπεύθυνος για την υγειονομική περίθαλψη 9.500.000 ασφαλισμένων.
Δηλαδή ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει! Συνεχίζοντας σημείωσε και εξέφρασε τους φόβους του ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα έχει να πληρώσει τα νοσοκομεία. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα με τη σειρά τους θα πηγαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών να ζητάνε λεφτά, τα οποία δεν θα έχει να δανειστεί και άρα το ταμείο θα μείνει στον αέρα.
Πρόκειται για τον ασφαλιστικό οργανισμό που ουσιαστικά ξεκίνησε τη λειτουργία του μετά βαϊων και κλάδων και όμως σήμερα μετά την συγχώνευση του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων (ΟΠΑΔ), το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) έχει πάρει στις πλάτες του 2 δισ. παλαιά και επιπλέον ενώ ήδη χρωστάει 500.000 ευρώ! Δηλαδή ουσιαστικά έχει βάλει «λουκέτο» πριν ακόμη λειτουργήσει!

ΦΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου