Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χάνεται η γενιά των 22-32 ετών. Ενδιαφέρεται κανείς; (από το πολιτικό σύστημα)

H Ελλάδα χάνει την γενια των 22 - 32 ετών. Νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν εργασία, δεν ανοίγουν μικρές επιχειρήσεις εκτιμώντας ότι θα "μπλέξουν" και στο τέλος θα βρεθούν χρεωμένοι ενώ θεωρούν αδιανόητη ακόμα και την σκέψη ενός γάμου... Μιλάμε για μια ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ εξ αιτίας του φαύλου και άχρηστου πολιτικού συστήματος...

Πρώτα απ όλα η ανεργία. Ο ίδιος ο ΟΑΕΔ παραδέχεται ότι περίπου 160.000 νέοι δεν αναζήτησαν ποτέ εργασία γνωρίζοντας ότι κάθε προσπάθεια είναι μάταιη. Δεν θα βρουν δουλειά. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας εκτιμά ότι αυτή η γενιά των Ελλήνων θα περάσει μια δεκαετία για να μπορεί να βρεί δουλειά! Πολλοί νέοι επίσης θεωρούν εντελώς άδικο και ανόητο να εργάζονται 8 ώρες την ημέρα για 350-400 ευρώ τον μήνα και μάλιστα ανασφάλιστοι. Προτιμούν κάποιες δουλειές του "ποδαριού" που τους παρέχουν τα απαραίτητα και τον υπόλοιπο χρόνο να είναι ελεύθεροι.


Αρκετοί νέοι άνθρωποι είναι μορφωμένοι, ταλαντούχοι και ικανοί. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση. Το αποτολμούν μόνον όταν υπάρχει πίσω μια οικογένεια έτοιμη να τους χρηματοδοτήσει όχι μόνο το ξεκίνημα αλλά και για όσο διάστημα είναι ελλειματική η δραστηριότητά τους. Κανένας άλλος δεν ξεκινά και ο λόγος είναι απλός. Μόνον τα έξοδα έναρξης είναι ένα μικρό κεφάλαιο που δεν υπάρχει ούτε στο δανείζουν. Επιπλέον, τα μηνιαία έξοδα στην Ελλάδα της ύφεσης είναι αδιανόητα: Εισφορές ΟΑΕΕ, νοίκια, ΔΕΗ, τηλέφωνα, λογιστής, φόροι, αποδεικνύονται δυσβάστακτα. Η κοινή λογική λέει: "Μην ξεκινάς".




Τέλος, η χαμένη γενιά των Ελλήνων δεν μπορεί να παντρευτεί... Οι νέοι δεν έχουν την δυνατότητα να συντηρήσουν τους εαυτούς τους, θα συντηρήσουν και μια σύντροφα και αργότερα ένα παιδί; Άλλωστε οι περισσότεροι νέοι ζουν θέλουν δεν θέλουν με τους γονείς τους, για να μην καταβάλουν νοίκι, φαγητό, κοινόχρηστα.


Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα πάντα ασήμαντο, επικίνδυνο, ανεπαρκές, ανάμεσα στις τόσες καταστροφές ευθύνεται και για την χαμένη γανιά των 22-32 χρόνων. Την γενιά που θα διαμόρφωνε το
μέλλον της χώρας τα επόμενα χρόνια.






Πηγή : www.pelop.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου