Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κοιλιοπλαστική - Είναι πολλά τα λεφτά Άρη????


Δεν θα κάνω επεξήγηση του όρου ούτε θα σας πώ λεπτομέρειες.Θα τα βρείτε στο διαδίκτυο τα περισσότερα από τους ειδικούς και τα ιδιωτικά κέντρα.Επειδή το έψαξα λίγο το θέμα θα σας πώ 2-3 πραγματάκια σχετικώς.
  Πρίν λίγο καιρό μια γνωστή μου  με παρακάλεσε να της βρώ ιατρό για να κάνει κοιλιοπλαστική όπως μου ανέφερε.Έχω συναδέλφους ιατρούς χειρούργους άρχισα να ρωτάω πως και τι και που και πόσα.Η κυρία αυτή ήταν υπέρβαρη (180kg) έχασε 60 κιλά αλλά είχε "κρεμάσει" η κοιλιά και την ενοχλούσε στο περπάτημα και στις κινήσεις της -το θέμα της καλαισθησίας το αφήνω-.Λογικό ο ιατρός που θα αναλάμβανε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να την εξετάσει.Εν αρχή οι ιδιώτες άλλοι γνωστοί (κορυφές και τέτοια) και άλλοι γνωστοί γνωστού .Η επίσκεψη στο ιδιωτικό ιατρείο κυμαίνοταν μεταξύ 80-120 ευρών με ή χωρίς απόδειξη .
(η απόδειξη προυποθέτει είκοσι ευρών επιπλέον).Τέλος πάντων ακριβές περιοχές, ενοίκια ,βοηθοί ,παραβοηθοί ,γραμματείς ,πτυχία, εξιδεκεύσεις ,εξωτερικά το κατανοοώ. Η εφορία το κατανοεί;;;;Εξήγησαν πως γίνεται η κοιλιοπλαστική κλπ κλπ και τέλος ρώτησα τι θα κοστίσει .Οι τιμές ξεκινούσαν από 3.000  μέχρι 7.000 ευρά.Αυτά ήταν η αμοιβή του ιατρού και της ομάδας του ούτε λόγος βέβαια για απόδειξη ολόκληρου του ποσού, μόνον τμήματός του .Στην ιδιωτική κλινική ή κλινικές που συνεργάζεται ο εκάστοτε ιατρός και θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση θα πρέπει να πληρωθούν τα νοσήλεια τα οποία ξεκινούν από 500 -1200 ευρά η βραδυά αναλόγως .Δηλαδή 2-4 ημέρες μέσω όρο για την μετεγχειρητική παρακολούθηση.Βεβαίως εδώ οι κλασικές ασφάλειες (του δημοσίου εννοώ)δεν υπάρχουν μόνο μερικές ιδιωτικές και αν.
  Α να μην ξεχάσω μπορεί ο ιατρό σας να σας πει την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση ή την δεύτερη ότι υπάρχουν κάποιες επιπλοκές και θα χρειαστεί εντατική (που θα διαθέτει η κλινική βεβαίως βεβαίως) και μπορεί να πάρει και εβδομάδα οπότε το ποσόν ανεβαίνει..


Βεβαίως και έψαξα και στα δημόσια νοσοκομεία και της είπα την γνώμη μου όπως και στα ιδιωτικά και αποφάσισε η ίδια για το που θα πάει.


Στα δημόσια νοσοκομεία το "περίσσευμα" του δέρματος ύστερα από απώλεια κιλών, χαρακτηριζεται ως "καταστροφή τοιχωμάτων κοιλιακής χώρας" εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή του ασθενούς και πραγματοποιείται έπειτα από υπόδειξη του πλαστικού ή αρμόδιου εξιδικευμένου γενικού χειρουργού.Βεβαίως θα πρέπει ο ιατρός να  εξετάσει τον ασθενή και να αποφασίσει .Εδώ μετράει η ασφάλεια και έχουμε κέρδος από την εντατική. Η ευχαρίστησή μας η εμπιστοσύνη και το φιλότιμό θα μας οδηγήσει σε ένα καλό ευχαριστώ προς τον ιατρό μας .

Εν ολίγοις όταν πρόκειται για την υγεία τα λεφτά δεν έχουν σημασία !!
Αν στα ιδιωτικά δεν τα παίρναν τόσο χοντρά και στα δημόσια τόσο ελαφρά θα είμασταν όλοι καλύτερα αλλά αυτό είναι μιά άλλη συζήτηση και μεγάλη.
Αυτό που έχω να σας πώ είναι ότι έχουμε πάρα πολύ καλούς ιατρούς επιστήμονες .Να τους εμπιστεύεστε!!!

ΥΓ.Καλό είναι να ρωτάμε και να συμβουλευόμαστε τον οικογενειακό μας ιατρό (και όχι ξεδερφοκούμπαρα ,άκουσα ,μου είπανε κ.α. τέτοια) πριν πάμε οπουδήποτε .Με τέτοια η κρίση είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!
«Πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γενόμενον».

1 σχόλιο: