Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Εξαφανίστηκαν!


Του ΤΑΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

tasosev@yahoo.gr

 
Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Οταν οι δημοσκοπήσεις, επίσημες και ανεπίσημες, έδειχναν μια ανοδική τάση για τον ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά τον οδήγησε στη δεύτερη θέση.
Ξαφνικά, τότε, εξαφανίστηκαν οι αγανακτισμένοι πολίτες που διαδήλωναν ή μαζεύονταν και πετροβολούσαν ή πετούσαν γιαούρτια. Ολα… ησύχασαν. Τέλος οι πορείες, τέλος οι φασαρίες.
Μετά την 6η Μαΐου τα πράγματα ησύχασαν ακόμη περισσότερο. Αν και το κλίμα έχει πολωθεί εν όψει των δεύτερων εκλογών της Κυριακής, εν τούτοις τίποτα δεν συμβαίνει.
Οι δε… γιαουρτάδες τα έχουν βάψει μαύρα. Ψάχνουν να δουν τι έγινε και έπεσαν οι πωλήσεις! Ξαφνικά δε είδαν τον Τσίπρα στο υπουργείο Αμυνας. Μετά στη ΓΑΔΑ. Με δηλώσεις στήριξης των στελεχών που εργάζονται για την Ασφάλεια. Και κυρίως με δηλώσεις για ψήφο εξουσίας.
Μαζί με τα γιαούρτια εξαφανίστηκαν όμως και δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στις τηλεοράσεις, όπου πλέον παίζεται το προεκλογικό παιχνίδι, εναλλάσσονται στα κανάλια 5 με 6 στελέχη.
Σε σημείο που ορισμένοι πιστεύουν πως τα στελέχη αυτά δεν κοιμούνται. Τελειώνουν την εκπομπή στις 2 το πρωί και αμέσως μετά τα βλέπεις στα πρωινάδικα. Οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Ολοι οι άλλοι εξαφανισμένοι. Με άνωθεν εντολή, ώστε να αποφευχθούν τα απρόοπτα. Απρόοπτα με δηλώσεις που θα ρίξουν ίσως κάποιες μάσκες.
Ομως και ο τρόπος που αντιδρά συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε σχέδιο. Δεν απαντά επί της ουσίας. Πετά ένα «προβοκάτσια» ή ένα «συκοφάντηση» και μετά η μπάλα στην εξέδρα.
Ησυχία, τάξη και ασφάλεια δηλαδή. Ξέρουν ότι ο κόσμος δεν ακούει, δεν έχει διάθεση και δεν θέλουν να προκαλέσουν… αναστάτωση. Για πρώτη ίσως φορά.
Στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε άραγε την ίδια ησυχία;

http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου