Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Οι χρυσοί Ελληνες της Αυστραλίας


Όποια πέτρα και να σηκώσεις στον κόσμο θα βρεις κι από έναν Έλληνα. Το ίδιο ισχύει και με τις λίστες των πιο επιτυχημένων εταιρειών στον κόσμο όπου οι ελληνικές παρουσίες αποτελούν σταθερή αξία. Όπως στη μακρινή Αυστραλία, όπου οκτώ ομογενειακές επιχειρήσεις βρίσκονται μέσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Νέος Κόσμος, ο ταξιδιωτικός οργανισμός Consolidated Travel, ο οποίος ανήκει στο Σπύρο Αλυσανδράτο, είναι η πιο επιτυχημένη ομογενειακή επιχείρηση της χώρας και κατατάσσεται στην 46η θέση των μεγαλύτερων αυστραλιανών εταιρειών.

Ο όμιλος συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στις 100 κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του πλανήτη, με τον κύκλο εργασιών του να φτάνει τα 854 εκατ. δολάρια. Οι υπόλοιπες επτά ομογενειακές επιχειρήσεις είναι: η Moraitis Group, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά οικιακών ειδών με κύκλο εργασιών 526 εκατ. δολάρια, η κατασκευαστική Georgiou Group, με 450 εκατ. δολάρια, η Kailis Bros, η οποία πουλάει οικιακές συσκευές και έχει κύκλο εργασιών 428 εκατ. δολάρια. Η κατασκευαστική Doric Group, με 177 εκατ. δολάρια, η A Raptis & Sons, με αντικείμενο την αλιεία και την αγροτική παραγωγή και 103 εκατ. δολάρια, η MGKailis, με 97 εκατ. δολάρια και η Poulos Bros, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων και την παραγωγή καπνού με κύκλο εργασιών 92 εκατ. δολάρια.

Πηγή: www.moneypro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου