Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μυκητίαση




Η μυκητίαση του κόλπου προκαλείται από μύκητες του γένους monilia και candida.Οι μύκητες monilia είναι μόνιμοι... κάτοικοι του γυναικείου κόλπου και η μόλυνση παρουσιάζεται όταν αναπτυχθούν πολύ. Αυτό συμβαίνει όταν η γυναίκα χρησιμοποιεί κολπικά διαλύματα ή αντισηπτικά στο μπάνιο της, γιατί καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον που εμποδίζει τους μύκητες να πολλαπλασιαστούν. ¨
Η μυκητίαση είναι πιο συνηθισμένη σε ορισμένες ομάδες γυναικών και περιλαμβάνουν :
Τις γυναίκες που παίρνουν αντιβιοτικά. Τα βακτηρίδια που υπάρχουν επίσης εκεί δεν αφήνουν τους μύκητες να αυξηθούν. Οταν όμως με την αντιβίωση εξοντωθούν τα βακτηρίδια και διαταραχθεί η ισορροπία, οι μύκητες πληθαίνουν.

Τις διαβητικές γυναίκες. Όταν ο διαβήτης είναι ασταθής, η παρουσία σακχάρου στα ούρα δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για όλους τους μύκητες και έτσι η μυκητίαση φουντώνει.

Τις γυναίκες που παίρνουν συνθετική προγεστερόνη- όπως, για παράδειγμα, το αντισυλληπτικό χάπι, που περιέχει υψηλή δόση προγεστερόνης-, επειδή ευνοεί την ανάπτυξη των candida.

Τις γυναίκες που στο σώμα τους υπάρχουν υψηλά επίπεδα προγεστερόνης, όπως λόγου χάρη όταν περιμένουν περίοδο ή είναι έγκυοι.

Τα συμπτώματα της μυκητίασης είναι έντονος ερεθισμός και κνησμός στον κόλπο και το αιδοίο, που συνοδεύονται από παχύρρευστο, λευκό και άοσμο απέκκριμα. Το δέρμα πολύ συχνά κοκκινίζει και ξεφλουδίζει και το εξάνθημα μπορεί να απλωθεί στο εσωτερικό των μηρών.
Οταν ο άνδρας μολυνθεί από γυναίκα ενοχλείται από κνησμό στη βάλανο, ενώ εμφανίζονται μικρά επιφανειακά έλκη στο πέος του, το όσχεο, την περιοχή των γεννητικών οργάνων και στην κάτω πλευρά των μηρών. Οταν η μόλυνση φτάσει στο ορθόν έντερο του άνδρα ή της γυναίκας, προκαλούνται τσούξιμο, κνησμός, ακόμα και διάρροια. 
Αν έχετε μολυνθεί από μυκητίαση, να αποφύγετε τη συνουσία, ώσπου να θεραπευθείτε. Να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να σας δώσει μια ολοκληρωμένη θεραπευτική αγωγή, που ίσως κρατήσει και δύο εβδομάδες. Μπορεί να περιλαμβάνει κολπικά υπόθετα και κρέμα .
Αν η περίπτωσή σας είναι σοβαρή, η θεραπεία θα είναι τριπλή, θα χρησιμοποιείτε κρέμα στην επιδερμίδα, υπόθετα στον κόλπο και παστίλιες για να καθαρίσει το έντερο από τους μύκητες. Να μην ξύνετε τις ερεθισμένες περιοχές, γιατί οι μύκητες μπορεί να εισχωρήσουν κάτω από τα νύχια σας, ούτε να καταφεύγετε σε πρόχειρα γιατροσόφια. 
Τη σωστή θεραπεία θα σας τη δώσει μόνο ο γιατρός. Μη χρησιμοποιήσετε κανένα φάρμακο που περιέχει αναισθητική ουσία. Μπορεί να σας ανακουφίσει προσωρινά, αλλά η επίδρασή του είναι παροδική και ίσως σας δημιουργήσει αλλεργία.


*Αν έχετε μολυνθεί από μυκητίαση, να αποφύγετε τη συνουσία, ώσπου να θεραπευθείτε.



Πηγή http://www.findtube.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου