Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

SOS για τη νόσο των ποντικών





Σε επιφυλακή βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται κρούσματα λεπτοσπείρωσης, μίας σοβαρής ανθρωποζωονόσου, στην περιοχή της Ζακύνθου.

Ήδη, τα μέλη κλιμακίου του Κέντρου, που βρέθηκαν στην περιοχή, έχουν επιβεβαιώσει δύο κρούσματα, αξιολογούν ως ύποπτα άλλα και εκτιμούν ότι υπήρξαν άνθρωποι που νόσησαν ελαφρά.

Η εκτίμηση των επιστημόνων, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, είναι πως οι προσβληθέντες απασχολούνταν σε εργασίες τρύγου στην περιοχή της Ζακύνθου και έφαγαν σταφύλια τα οποία δεν είχαν πλυθεί, τα οποία πιθανότατα έφεραν εκκρίματα από τρωκτικά.

Οι υπηρεσίες Υγείας της περιοχής επισημαίνουν ότι την τελευταία εβδομάδα, με τις βροχοπτώσεις αυξήθηκε ο αριθμός των ποντικών στην περιοχή και για τον λόγο αυτόν έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες στους κατοίκους.

Από το σύνολο των περιστατικών με λεπτοσπείρωση, ένα αφορά άνδρα 75 χρόνων, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Άλλοι δύο άνδρες και μία γυναίκα άνω των 50 χρόνων θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι έχουν μολυνθεί και παρακολουθούνται.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές υγειονομικές αρχές και παρακολουθεί το θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου