Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μεσούτ Μπαρζανί: Μετά την λύση του Κουρδικού, η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν!!!


Ο Μεσούτ Μπαρζανί, πρόεδρος του ομόσπονδου κράτους της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ, αναφερόμενος στη συγκέντρωση των ανταρτών που αποχωρούν από τις βάσεις τους στην Τουρκία, στο όρος Κανδήλι, που ανήκει στην επικράτεια του ομόσπονδου κράτους, δήλωσε ότι αυτό δεν συνιστά πρόβλημα για την κυβέρνησή του.
Ο Μπαρζανί, αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι περιμένει την "ειρήνευση στην Τουρκία, για να ακολουθήσει η επιστροφή των ανταρτών στα σπίτια τους".
Όσον αφορά την ένταση που υπάρχει μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης, ο Μπαρζανί είπε ότι έχουν αρχίσει συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών εδώ και 1,5 μήνα και ότι οι συνομιλίες αυτές είναι η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων που υφίστανται μεταξύ των δυο πλευρών. Μάλιστα, ο Κούρδος ηγέτης είπε: “Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, οι Κούρδοι θα επανεξετάσουν και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους απέναντι στη Βαγδάτη”.
Όσον αφορά την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν, ο Μπαρζανί είπε: "Η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν είναι το όνειρο και η ελπίδα του κάθε Κούρδου", ενώ σημείωσε ότι "η λύση του Κουρδικού πρέπει να προηγηθεί της ανεξαρτησίας"!!!
Αυτά, προς γνώσιν των παρακολουθούντων τας εξελίξεις!

Πηγή: Εφημερίδα Γενί Τσαγ(http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου